Mediassa on näkyvästi uutisoitu huomattavasta muutoksesta Mozilla Firefoxiin. Uudesta versiosta voit lukea vaikka täältä.

Centero Software Manager -asiakkaat saavat tämän uuden version samaan tapaan kuin muutkin Firefox-versiot. Tällä kertaa pitää kuitenkin huomioida, että vanhan tyyppiset Firefox-laajennukset lakkaavat toimimasta.

Voit jo nyt tarkistaa onko sinulla käytössä vanhoja laajennuksia. Kirjoita Firefoxin osoitekenttään about:addons ja paina Enter.

Ne joiden perässä lukee LEGACY (kts. kuva alla), eivät tule toimimaan tulevalla Quantum-versiolla.

Legacy-tyyppiset laajennukset eivät toimi uudessa Firefoxin Quantum-versiossa.

Legacy-tyyppiset laajennukset eivät toimi uudessa Firefoxin Quantum-versiossa.

Elintärkeä laajennus on LEGACY-merkinnällä, mitä voin tehdä?

  1. Etsi uutta versiota tai korvaavaa laajennusta Firefoxin laajennuskaupasta.
  2. Jos uutta versioita ei löydy, ole yhteydessä laajennuksen tekijään ja pyydä uudistamaan laajennus uusien vaatimusten mukaiseksi.
  3. Siirry Firefoxin ESR-versioon. ESR on yritysversio, johon uudet ominaisuudet tuodaan hitaammin joten saat lisäaikaa päivittää laajennuksen. Huomaa, että Firefox ESR löytyy Centero Software Managerin sovellusvalikoimasta. CSM-asiakkaat saavat vaihdettua tavallisen Firefoxin ESR-versioon esimerkiksi tukipyynnön kautta.

Firefox 57 eli Quantumin arvioitu julkaisupäivämäärä on 14.11.2017. Firefox ESR päivittyy uuteen versioon vasta kesällä 2018.