Fida_International-700x425Fida tehosti toimintaansa uusilla IT-ratkaisuilla

Fida International ry uudisti maailmalle hajautetun työasemaympäristönsä Microsoft-tuotteilla. Projektin toteutuksesta vastasi jyväskyläläinen Centero Oy.

Fida International on helluntaiseurakuntien lähetystyöorganisaatio, jolla on työntekijöitä ja työasemia yli 50 maassa. Uudistuksella Fida International halusi taata toimivat ja turvalliset työasemat kaikille työntekijöille. Käytön pitää sujua ja hallittavuuden säilyä myös niissä paikoissa, joissa yhteydet ovat alkeelliset ja epävarmat.

Microsoft Intunen ja Microsoft Azuren kautta olemme saaneet tehokkaan näkymän sekä työasemaympäristön että palvelinten seurantaan. Kun Microsoft hoitaa palvelinrautaa ja Centero työasemia sekä palvelinten ohjelmistoja, me voimme keskittyä parantamaan IT-ympäristöämme käyttäjiemme näkökulmasta”, kertoo tietohallintopäällikkö Marko Riekki Fida Internationalista. (Fidan nykyisenä tietohallintopäällikkönä toimii Aki Tervo.)

Muutos on parantanut hallittavuuden lisäksi myös Fidan it-ympäristön joustavuutta. Toimintaa voidaan skaalata helposti molempiin suuntiin, kun sekä palvelinkapasiteetti että käytettävät ohjelmistot on viety pilveen. Lisäksi käyttöön otetut uudet – keskitetysti hallitut – virustorjunta -ohjelmistot ja versiopäivitykset pitävät koko organisaation tietoturvan parempana.

Uudistuksessa käytettiin Centero Seremoniamestari -palvelua, joka perustuu pitkälti Microsoft tuotteisiin. ”Fidan hajallaan oleva organisaatio oli kiinnostava myös meidän kannaltamme. Pääsimme todella käyttämään osaamistamme, kun IT-ympäristö on näinkin monimuotoinen ja sijaitsee fyysisesti ympäri maailmaa”, kertoo Centero Oy:n Teemu Tiainen.

Fida International lyhyesti

Fida International ry on Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö. Järjestö on ammattimainen, kansainvälisen humanitäärisen avun antaja, jonka lähetystyöntekijöitä toimii yli 50 maassa. Suomessa Fidalla on 30 lähetystoria ja reilun 50 henkilön toimisto.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Lue tarkempi asiakastarina tästä.

Tutustu myös IT-viikon kirjoittamaan artikkeliin kyseisestä projektista.

Lisätiedustelut seuraavilta henkilöiltä:

Centero Oy

Teemu Tiainen
puh. 050 512 3331
teemu.tiainen@centero.fi

Fida International

Aki Tervo

Lisää luettavaa aiheesta:

Centero Software Manager viedään maailmalle Kimmo Pitkäsen johdolla

Centeron supersankarijoukon tuorein tulokas Kimmo Pitkänen aka Kapteeni Maailma valmistautuu levittämään Centeron ilosanomaa maamme rajojen ulkopuolelle. Vientipäällikön johdolla lähdetään käynnistämään niin Centero Software Managerin kuin muidenkin palvelujen, kuten Centero Carillonin vientiä kansainvälisille markkinoille hyvin pian.

Luonto-Liitto otti Office 365:n käyttöön Centeron avulla

Office 365:n avulla Luonto-Liitto sai käyttöönsä ajanmukaiset viestintätyökalut sekä ryhmätyöskentelyä tukevat järjestelmät. Sähköpostin lisäksi käyttöönottoprojektiin kuului migraatio vanhasta sähköpostijärjestelmästä uuteen ympäristöön. Lue asiasta tarkemmin Seremoniamestari-palvelumme sivuilta.