Kuva: Ilkka Kemppinen / Yle Uutisgrafiikka

Kuva: Ilkka Kemppinen / Yle Uutisgrafiikka

Eri medioissa on viime aikoina nostettu esiin miten IT vaikuttaa yritysten päivittäiseen toimintaan.

Se on pohjimmainen syy ja peruste myös Centeron palveluille, yritysten ja yhteisöjen arjen tehostaminen keskitettyjen IT-palveluiden avulla. Silloin kun tietotekniikka ei toimi, sovellusten kanssa tökkii, IT ei tue arkea, mahdollista tehokasta työskentelyä tai se kuormittaa henkilöstöä tulisi pysähtyä ja arvioida tilannetta objektiivisesti. Mitä voisimme asialle tehdä, miten voisimme tehostaa toimintaamme, mitä mahdollisuuksia meillä on ja kenen vastuulla asia on?

Marketvisio julkaisi tutkimuksen, jossa on paneuduttu häiriötilanteisiin ja siihen miten keskitettyä valvontaa sekä analytiikkaa osataan hyödyntää järjestelmien valvonnassa. Centero pyrkii tarjoamaan ratkaisuja juuri tähän, siihen miten häiriöt indigoidaan ja huomioidaan sekä kuinka proaktiivisella toiminnalla voidaan parantaa tilannetta. Tätä varten on kehitetty Seremoniamestari-palvelu (linkki Seremoniamestari-palveluun). Marketvision artikkeliin ja tutkimukseen voit tutustua tästä.

Sen lisäksi, että yritysten arjessa IT nousee isoon rooliin, näkyy se myös julkishallinnon puolella. Helsingin sanomat nosti asian esiin rohkealla otsikoinnilla: ”Työntekijältä tuhrautuu tietokoneongelmiin keskimäärin neljä tuntia viikossa”.

Artikkeli perustuu Työterveyslaitoksen ja Aalto-yliopiston FlowIT-tutkimukseen, jossa on todettu, että 65 prosenttiä tietotyöntekijöistä menettää keskimäärin neljä tuntia työaikaa viikossa IT-ongelmien takia. Jos tunteja aletaan laskemaan kuukausi- saati vuositasolla kustannukset ovat hurjat. Syy ei pelkästään löydy tietokoneen ja tuolin välistä, vaan enemminkin huonosta suunnittelusta, ennakoinnista ja ennaltaehkäisystä. Keskitetty IT ja Centeron Seremoniamestari-palvelu (linkki Seremoniamestariin) perustuu juuri näihin lukuihin ja syihin. Myös Yle nosti saman tutkimuksen esiin omilla verkkosivuillaan.

 

Lasketaanko yhdessä millaisen säästön saamme aikaan jos IT-asiat otetaan keskitetysti haltuun?
Ei mutuja, vaan lukuja. Ja parempia työpäiviä kaupan päälle!

 

Ota yhteyttä ja keskustellaan kuinka me voimme Sinua auttaa!