Noin vuosi sitten alkoi tulla uutisia siitä, miten Android-hallinta muuttuu ja kuinka Android zero-touch enrollment tulee saataville. Aikaisemmin Android-laitteita on hallittu niin kutsutulla device administrator -menetelmällä tai Android for Work -profiilin avulla. Microsoft Intune on alkuvuodesta lähtien tarjonnut mahdollisuuden käyttää Android Enterprise -hallintamallia laitteisiin. Android Enterprise -hallintaprofiileja on ollut kolme erilaista riippuen laitteiden omistussuhteesta ja käyttötarkoituksesta.

  1. Yksi näistä hallintaprofiileista on ollut hyvin samanlainen kuin aiemmin käytetty Android for Work. Toisin sanottuna tämä malli sopii hyvin organisaation työntekijöiden henkilökohtaisten laitteiden hallintaan.
  2. Toinen jo pidempään julkaistuna ollut hallintaprofiili on tarkoitettu organisaation käyttötarkoitukseltaan rajoitetuille ja yksinkertaisille latteille, kuten niin sanotuille kioskilaitteille.
  3. Kolmas hallintaprofiili on tarkoitettu organisaation omistamille laitteille, joihin halutaan täysi hallinta. Tämä profiili oli pitkään keväästä tähän viikkoon asti preview-tilassa, ja siitä puuttui tärkeitä ominaisuuksia. Nyt kuitenkin tilanne on toinen ja Android Enterprise on ehdottomasti se paras tapa hallita Android-laitteita.

Microsoft Intune ja Android Enterprise mahdollistaa muun muassa seuraavia asioita vanhaan device administrator -malliin nähden:

  • Sovellukset saadaan asentumaan ilman, että loppukäyttäjää häiritään.
  • Sovelluspäivitysten asentumista voidaan hallita.
  • Käyttöjärjestelmäpäivitysten asentumista voidaan hallita.
  • Näyttölukituksen asetukset ovat huomattavasti monipuolisemmat.
  • Managed Google Play mahdollistaa organisaatiokohtaisen sovelluskaupan ja tarjonnan ylläpitämisen.
  • Zero-touch teknologian myötä useammat laitemallit saadaan otettua käyttöön entistä helpommin.

Apple oli aiemmin selkeästi Androidia edellä nimenomaan organisaatiokäyttöä tukevissa ominaisuuksissa. Tästä lähtien voidaan sanoa, että molemmat alustat ovat erittäin hyvin hallittavissa ja tietyissä asioissa Android Enterprise on jopa hieman edellä. Oli organisaatiossanne käytössänne mitä tahansa mobiililaitteita millä tahansa omistussuhteella niin aina löytyy sopiva malli hallintaan.

Centerolla on vahva kokemus päätelaitteiden hallinnasta ja mobiililaitteet ovat yksi osaamisalueistamme. Meillä on myös ymmärrys laitteiden elinkaaren hallintaan. Kaikille alustoille on nykyään omat zero-touch-teknologiat, jotka helpottavat uusien laitteiden käyttöönottoa ja olemassa olevien laitteiden omistajanvaihdoksia sekä käytöstä poistoja.

Lisää luettavaa aiheesta:

Parannuksia Android:in ja iOS:in Outlook-mobiiliappiin

Sähköposti on edelleen yksi tärkeimmistä viestintävälineistä modernissa organisaatiossa. Tämän takia viestien lukeminen sekä kalenterin ja yhteystietojen käyttäminen tulee olla saumatonta. Kun organisaation dataa viedään mobiililaitteille saataville hallitusti niin usein pohditaan, mitä sähköpostiohjelmaa halutaan käyttää. Nyt kun puhumme Microsoftin Office 365 -tuotteesta niin vaihtoehdot ovat yleensä Android- ja iOS-alustan natiivi sähköpostisovellus tai Microsoftin Outlook. Molemmissa näissä […]

Yrityksen liikkuvuuspaketti eli Enterprise Mobility Suite

Kirjoittaja on pitkän linjan IT-ammattilainen, Centero Oy:n toimitusjohtaja ja eteenkin asiantuntija, Juha Haapsaari. Mikä ihmeen EMS? EMS on lyhenne ainakin 115 englannin kieliselle asialle (abbreviations.com). Se on myös lempinimi Emmalle tai Emilylle. Tässä blogissa kuitenkin tutustutaan Enterprise Mobility Suite:en, jonka voisi suoraan kääntämällä suomentaa esimerkiksi yrityksen (enterprise) liikkuvuuspaketiksi (mobility suite). Tässä blogisarjassa mietimme, onko tämä […]