Artikkelin kirjoittaja on Kyberturvallisuuden Teräskoura, Tuukka Tiainen

Noin vuosi sitten alkoi tulla uutisia siitä, miten Android-hallinta muuttuu ja kuinka Android zero-touch enrollment tulee saataville. Aikaisemmin Android-laitteita on hallittu niin kutsutulla device administrator -menetelmällä tai Android for Work -profiilin avulla. Microsoft Intune on alkuvuodesta lähtien tarjonnut mahdollisuuden käyttää Android Enterprise -hallintamallia laitteisiin. Android Enterprise -hallintaprofiileja on ollut kolme erilaista riippuen laitteiden omistussuhteesta ja käyttötarkoituksesta.

  1. Yksi näistä hallintaprofiileista on ollut hyvin samanlainen kuin aiemmin käytetty Android for Work. Toisin sanottuna tämä malli sopii hyvin organisaation työntekijöiden henkilökohtaisten laitteiden hallintaan.
  2. Toinen jo pidempään julkaistuna ollut hallintaprofiili on tarkoitettu organisaation käyttötarkoitukseltaan rajoitetuille ja yksinkertaisille latteille, kuten niin sanotuille kioskilaitteille.
  3. Kolmas hallintaprofiili on tarkoitettu organisaation omistamille laitteille, joihin halutaan täysi hallinta. Tämä profiili oli pitkään keväästä tähän viikkoon asti preview-tilassa, ja siitä puuttui tärkeitä ominaisuuksia. Nyt kuitenkin tilanne on toinen ja Android Enterprise on ehdottomasti se paras tapa hallita Android-laitteita.

Microsoft Intune ja Android Enterprise mahdollistaa muun muassa seuraavia asioita vanhaan device administrator -malliin nähden:

  • Sovellukset saadaan asentumaan ilman, että loppukäyttäjää häiritään.
  • Sovelluspäivitysten asentumista voidaan hallita.
  • Käyttöjärjestelmäpäivitysten asentumista voidaan hallita.
  • Näyttölukituksen asetukset ovat huomattavasti monipuolisemmat.
  • Managed Google Play mahdollistaa organisaatiokohtaisen sovelluskaupan ja tarjonnan ylläpitämisen.
  • Zero-touch teknologian myötä useammat laitemallit saadaan otettua käyttöön entistä helpommin.

Apple oli aiemmin selkeästi Androidia edellä nimenomaan organisaatiokäyttöä tukevissa ominaisuuksissa. Tästä lähtien voidaan sanoa, että molemmat alustat ovat erittäin hyvin hallittavissa ja tietyissä asioissa Android Enterprise on jopa hieman edellä. Oli organisaatiossanne käytössänne mitä tahansa mobiililaitteita millä tahansa omistussuhteella niin aina löytyy sopiva malli hallintaan.

Centerolla on vahva kokemus päätelaitteiden hallinnasta ja mobiililaitteet ovat yksi osaamisalueistamme. Meillä on myös ymmärrys laitteiden elinkaaren hallintaan. Kaikille alustoille on nykyään omat zero-touch-teknologiat, jotka helpottavat uusien laitteiden käyttöönottoa ja olemassa olevien laitteiden omistajanvaihdoksia sekä käytöstä poistoja.

Lisää luettavaa aiheesta:

Mobiililaitteiden hallinta aikuisten oikeasti -webinaarin nauhoite, materiaalit ja Q&A

MDM kiinnostaa ihmisiä ja organisaatioita Järjestimme 18.2.2016 klo 9.30 webinaarin aiheesta Mobiililaitteiden hallinta aikuisten oikeasti. Ilmoittautuneita oli meidän mittapuullamme valtava määrä, eli yli 100 henkilöä. Webinaarissa oli läsnä loppuun asti keskimäärin lähes 80 henkilöä, joka on todella mukava saavutus. Haluammekin kiittää kaikkia live-lähetykseen osallistuneita! Tilaisuuden alussa toteutettiin kysely siitä, onko osallistujien organisaatioissa jo tehty mobiililaitteiden […]

Patch Management -ratkaisut vertailussa – Solarwinds Patch Manager – Osa 11/14

Vuosittain tehtävä vertailu Teimme noin vuosi sitten vertailun markkinoilla olevista tärkeimmistä patch management -työkaluista. Päätimme tehdä vertailusta vuosittaisen katsauksen patch management -ratkaisujen tarjontaan. Nyt on taas aika käydä vanhoja sekä uusia tuotteita läpi. Julkaisemme nyt vertailun 14-osaisena blogisarjana. Jos et malta odottaa, vaan haluat lukea koko vertailun läpi heti. Voit ladata sen PDF-muodossa täältä. Edelliseen […]