Noin vuosi sitten alkoi tulla uutisia siitä, miten Android-hallinta muuttuu ja kuinka Android zero-touch enrollment tulee saataville. Aikaisemmin Android-laitteita on hallittu niin kutsutulla device administrator -menetelmällä tai Android for Work -profiilin avulla. Microsoft Intune on alkuvuodesta lähtien tarjonnut mahdollisuuden käyttää Android Enterprise -hallintamallia laitteisiin. Android Enterprise -hallintaprofiileja on ollut kolme erilaista riippuen laitteiden omistussuhteesta ja käyttötarkoituksesta.

  1. Yksi näistä hallintaprofiileista on ollut hyvin samanlainen kuin aiemmin käytetty Android for Work. Toisin sanottuna tämä malli sopii hyvin organisaation työntekijöiden henkilökohtaisten laitteiden hallintaan.
  2. Toinen jo pidempään julkaistuna ollut hallintaprofiili on tarkoitettu organisaation käyttötarkoitukseltaan rajoitetuille ja yksinkertaisille latteille, kuten niin sanotuille kioskilaitteille.
  3. Kolmas hallintaprofiili on tarkoitettu organisaation omistamille laitteille, joihin halutaan täysi hallinta. Tämä profiili oli pitkään keväästä tähän viikkoon asti preview-tilassa, ja siitä puuttui tärkeitä ominaisuuksia. Nyt kuitenkin tilanne on toinen ja Android Enterprise on ehdottomasti se paras tapa hallita Android-laitteita.

Microsoft Intune ja Android Enterprise mahdollistaa muun muassa seuraavia asioita vanhaan device administrator -malliin nähden:

  • Sovellukset saadaan asentumaan ilman, että loppukäyttäjää häiritään.
  • Sovelluspäivitysten asentumista voidaan hallita.
  • Käyttöjärjestelmäpäivitysten asentumista voidaan hallita.
  • Näyttölukituksen asetukset ovat huomattavasti monipuolisemmat.
  • Managed Google Play mahdollistaa organisaatiokohtaisen sovelluskaupan ja tarjonnan ylläpitämisen.
  • Zero-touch teknologian myötä useammat laitemallit saadaan otettua käyttöön entistä helpommin.

Apple oli aiemmin selkeästi Androidia edellä nimenomaan organisaatiokäyttöä tukevissa ominaisuuksissa. Tästä lähtien voidaan sanoa, että molemmat alustat ovat erittäin hyvin hallittavissa ja tietyissä asioissa Android Enterprise on jopa hieman edellä. Oli organisaatiossanne käytössänne mitä tahansa mobiililaitteita millä tahansa omistussuhteella niin aina löytyy sopiva malli hallintaan.

Centerolla on vahva kokemus päätelaitteiden hallinnasta ja mobiililaitteet ovat yksi osaamisalueistamme. Meillä on myös ymmärrys laitteiden elinkaaren hallintaan. Kaikille alustoille on nykyään omat zero-touch-teknologiat, jotka helpottavat uusien laitteiden käyttöönottoa ja olemassa olevien laitteiden omistajanvaihdoksia sekä käytöstä poistoja.

Lisää luettavaa aiheesta:

Automatisoitu sovelluspäivitys on pian mahdollista myös Intune-ympäristössä

Microsoft Intune -ympäristöön kehitetty patch management -ratkaisu CSM for Intune tulee olemaan ominaisuuksiltaan paljolti samanlainen kuin CSM:n SCCM- ja WSUS-versiot. Lue lisää, osallistu Centeron mukana kehitystyöhön ja liity SCM for Intunen beta-testaajien joukkoon.

Yrityksen liikkuvuus- ja turvallisuuspaketti eli Enterpise Mobility + Security – Osa 3

Kirjoittaja on pitkän linjan IT-ammattilainen, Centero Oy:n toimitusjohtaja ja asiantuntija, Juha Haapsaari. Edellisen, huhtikuussa julkistetun blogisarjan 2. osan jälkeen onkin tullut Microsoftilta jonkin verran muutoksia tämän blogisarjan aihealueen palveluiden suhteen. Lähinnä uusien ominaisuuksien johdosta Enterprise Mobility Suite on jaettu kahteen eritasoiseen pakettiin ja nimikin on muuttunut. Uusi nimi on EM+S eli Enterprise Mobility + Security. […]