Virtualization

Microsoft on julkaissut maaliskuussa servicing release -päivityksen MDOP-paketille, joka sisältää korjauksia App-V– ja UE-V-tuotteille. Lisäksi päivitys tuo korjauksia AGMP– ja MBAM-tuotteille.

Huomioitavaa: Samat korjaukset jaellaan Windows 10 Anniversary Update:lle ja sitä uudemmille käyttöjärjestelmille cumulative updatena. Vanhempiin käyttöjärjestelmiin päivitys on jaeltava erillisenä asennuspakettina. Sequencerin uusi versio löytyy Creative Updaten ADK .paketista. Anniversary Updatea vanhemmille käyttöjärjestelmille tarkoitettu sequencer on päivitettävä erikseen.

App-V

Korjaa seuraavat ongelmat:

  1. App-V kaatuu painettaessa InfoPath Designerin Preview nappia.
  2. Sequencer ei havaitse oikein kaikkia rekisterimuutoksia, kun sovelluksella on suuri rekisteri.

UE-V

Lisää/muuttaa:

  1. Lisää virhetarkistuksia estämään kaatumisia.
  2. Ulos kirjautumisessa yhteyspalvelimeen tarkistetaan kerran, eikä jokaisen templaten kohdalla.
  3. Lisää muokattavan time-out arvon uloskirjautumiseen (oletus 2 sekuntia):
    1. \Software\Microsoft\UEV\Agent\Configuration\LogOffWaitInterval

Päivitykset ovat kumulatiivisia, joten ne sisältävät myös aiemmat hotfix-korjaukset.

 Mitä tehdä?

  1. Kaikki 5.1 ja uudemmat Sequencerit kannattaa ehdottamista päivittää.
  2. App-V client päivittyy automaattisesti Anniversary Updatessa ja sitä uudemmissa (, kunhan cumulative updatet asennetaan). Vanhemmissa käyttöjärjestelmissä kannattaa App-V client päivittää, jos kärsii mainitusta InfoPath-ongelmasta.
  3. UE-V client päivittyy myös samoin Aniversary Updatessa ja sitä uudemmissa. Vanhemmissa versioissa päivittämistä kannattaa harkita, jos kärsii hitaasta uloskirjautumisesta tai epämääräisistä UE-V-virheistä.

 Lisätietoa Microsoftin Blogista.

Lisää luettavaa aiheesta:

Windows 10 -ominaisuuspäivitysten hallinta Microsoft Intunella

Kun Windows 10 julkaistiin, Microsoft Intune oli täysin erilainen ratkaisu, kun mitä se on tänä päivänä. Sen sijaan, että oltaisiin käytetty käyttöjärjestelmään integroituvaa hallintakanavaa, niin alkuperäinen Intune perustui erilliseen työasemakohtaiseen agenttisovellukseen. Tässä vaiheessa Microsoft Intune ei yksinkertaisesti tarjonnut sisäänrakennettua toiminnallisuutta Windows 10 -ominaisuuspäivitysten hallintaan. Samaan aikaan kuitenkin tiedettiin, että kuukausittaisia tietoturvapäivityksiä sai vain kolme viimeisintä […]

SCCM-käyttäjät voivat hallita Windows 10 -laitteita Microsoft Intunella ilmaiseksi

Microsoft Ignite 2019 onnistui hämmentämään päätelaitteiden hallintajärjestelmien jakolinjoja perusteellisesti. Microsoftilla oli aiemmin ollut kaksi päätelaitteiden hallintajärjestelmää: (System Center) Configuration Manager eli Config Manager eli SCCM Microsoft Intune SCCM on perinteisesti ollut isompien organisaatioiden on-premises-maailman lippulaiva. Intune taas on tuoreempi ja modernimpi pilvipohjainen ratkaisu, jota ainakin aiemmin käytettiin pääasiassa hieman pienemmissä organisaatioissa. Näitä kahta hämmentämään tuotiin […]