Microsot App-V logo

Keväällä jo kerroimmekin Windows 10 Anniversary Updaten integroivan App-V– ja UE-V-clientin osaksi käyttöjärjestelmää. Nyt kun päivitys on jo ulkona, voidaan todeta näin todella tapahtuneen.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Windows 10 1607 ja uudempiin ei enää tarvitse erikseen asentaa App-V- ja UE-V-clienttiä. Kyseiset ominaisuudet löytyvät Enterprise- ja Education-versioista.

Vanhempiin käyttöjärjestelmiin tuotteet saa tietysti edelleen erillisinä clientteinä, niin kuin tähänkin asti. Microsoft on tosin ilmoittanut App-V-blogissaan, että uusia ominaisuuksia ei enää tuoda vanhempiin käyttöjärjestelmiin.

Se, millä rytmillä uusia ominaisuuksia tuodaan, on vielä mysteeri. Microsoft on tähän saakka julkaissut uuden version 1-2 kertaa vuodessa ja sen lisäksi kiireellisiä hotfix päivityksiä, jotka on pitänyt jaella omatoimisesti. Tämä on johtanut siihen että clientistä saattaa olla käytössä hyvinkin vanha versio, ja näin ollen ei voida hyödyntää uusimpia ominaisuuksia.

App-V Sequencer ja UE-V Generator -työkalut löytyvät jatkossa Windows 10 ADK -paketista. App-V Management Server on yhteensopiva uuden App-V-clientin kanssa.

Windows 10 1607 App-V ja UE-V ovat käytännössä samoja versioita kuin MDOP 2015 -paketissa julkaistut. On kuitenkin muutamia muutoksia joita on hyvä tietää:

App-V

  • Vanhoilla Sequencereilla tehtyjen pakettien MSI-asennus ei toimi Windows 10 1607 käyttöjärjestelmässä. Lisätietoa http://packageology.com/2016/08/fix-app-v-sequencer-generated-msi-packages/
  • Vanhemmat Sequencerit eivät asennu Windows 10 1607
  • Sequenceriin on lisätty uusia käyttöjärjestelmävaihtoehtoja

UE-V

  • Company Settings Center poistettu, jatkossa käyttäjät eivät voi itse hallinnoida synkronointiasetuksia
  • Verkkotulostimien roamaus laitteelta toiselle
  • Office 2016 settings template lisätty clienttiin valmiiksi.
  • Taskbar ja muutamien Windows-sovellusten asetukset eivät ole enää yhteensopivia vanhempien käyttöjärjestelmien kanssa.

Katso alta webinaariimme sovellusvirtualisoinnista (App-V) ja käyttäjäkokemuksen virtualisoinnista (UE-V).

 

Lisää luettavaa aiheesta:

Katsaus tulevaan Windows 10 Creators Update:en

Blogin kirjoittaja on Centeron pitkän linjan asiantuntija, Aku Suonpää. Creators Update Current Branch -päivityshaaraan Seuraava ominaisuuspäivitys (eli Creators Update) Windows 10:lle ilmestyy ensi kuussa Current Branchiin eli käytännössä julkaisuversioon. Tällä hetkellä Windows Insider-versiot alkavat olla perinteisellä nimityksellä tasoa Beta tai jopa Release Candidate. Niinpä päätin, että nyt on sopiva aika siirtää puhelimen ja tietokoneen Insider program […]

Ilouutinen oppilaitosten laitehallintaan: Microsoft Intune for Education

Microsoft on ottanut parin viimeisen vuoden aikana todella isoja harppauksia koulutuspuolelle. Teknologioita ja työkaluja ovat muun muassa Windows Ink sekä OneNote Learning Tools. Näiden lisäksi viime vuoden puolella julkaistu Minecraft: Education Edition vaikuttaa vahvistavan jalansijaa oppilaitoksissa. Erilaiset tarpeet ja vaatimukset kouluympäristöissä asettavat omat haasteensa myös laitteille ja niiden hallinnalle. Yli 90 prosenttia oppilaitosten laitteista ovat […]