Azure RemoteAppMicrosoft on ilmoittanut Azure RemoteApp -palvelunsa siirtyvän preview-vaiheesta tuotantomoodiin 11. päivä joulukuuta. Samalla Microsoft on ilmoittanut palvelun hinnoittelumallin. Käytännössä palvelun hinnoittelu menee näin:

  • Alk. n. 7,5 € / käyttäjä / kk
  • Käyttäjiä minimissään 20
  • Voit muuttaa käyttöoikeuksia käyttäjältä toisella vaikka päivä kerrallaan ja hinta skaalautuu sen mukaan

Näin ollen minimiveloitus Azure RemoteApp -palvelusta on n. 150 € / kk.

Pohdimme parhaillaan erään globaalisti toimivan asiakasyrityksemme kanssa mahdollisuuksia korvata heidän Citrix-palvelunsa Azure RemoteApp -palvelulla. Vaikka heillä on käyttäjiä paljon, tiettyjä sovelluksia käyttää kuitekin huomattavasti pienempi joukko. Kustannusrakenne yksinkertaistuu sekä muuttuu investoinnista helpommin budjetoitavaksi kuukausimaksulliseksi. Azure RemoteApp:n hinta sisältää myös tarvittavat lisenssit, joten todennäköisesti kokonaiskustannuksissa tullaan pääsemään edullisempaan tilanteeseen, kun huomioidaan ensi vuonna uusimista vaativat Citrix-lisenssit ja niiden ylläpito.

Myös palvelun tuottamiseen tarvittavat komponentit yksinkertaistuvat huomattavasti. Pystymme luopumaan Citrix XenApp -palvelua pyörittävästä palvelimesta sekä siihen liittyvistä valvonta- ja hallintatoimenpiteistä. RemoteApp on myös suoraan yhteensopiva Direct Access -palvelun kanssa, eikä Citrix-ympäristöön tarvitse perustaa erillistä Citrix Secure Gateway -palvelua.

Eräs hauska nyanssi Azure RemoteApp:iin ja Office 365:een liittyen on se, että Azure RemoteApp:lla voidaan lisenssiehtojen mukaan ajaa myös käyttäjän yhtä (1/5) Office 365 -käyttöoikeuksiin kuuluvaa Office-työpöytäohjelmistojen (Office 365 ProPlus) ”instanssia”.

Centerossa me näemme, että tulevaisuuden maailmassa oleellista on se, että työntekijöille tarjotaan helposti, nopeasti ja turvallisesti pääsy heidän tarvitsemiinsa sovelluksiin, dokumentteihin sekä muihin tietosisältöihin. Jatkossa ei ole merkitystä, mikä laite käyttäjällä on käytössä tai mikä käyttöjärjestelmä siinä on. Me haluamme tuottaa palveluita, joiden avulla organisaatioiden IT-yksiköiden on helppo tarjota tällaista palvelua käyttäjilleen ja mahdollisimman automatisoidusti sekä käyttäjien itsepalvelumahdollisuuksia hyödyntäen.

Tarkemmin voit ihmetellä Azure RemoteAppia ja sen hinnoittelua täältä.

Enemmän tietoa janoavalle aihetta syväluotaava video löytyy täältä.

Jyväskylässä 5.12.2014
Teemu Tiainen