Blogin kirjoittaja on Centeron sovelluskehityksestä vastaava Janne Tjäder.

Centero Software Manager kehittyy kovaa vauhtia. Uusimmassa versiossa (1.0.5069), minkä julkaisupäivä on 7.6.2017, löytyy muutamia sen verran hyviä juttuja, että ajattelin teknisen blogin kirjoitella aiheesta. Alkuun ote versiokuvauksestamme ja sen jälkeen tarkempi katsaus tärkeimpiin uudistuksiin.

 

New features (SCCM)

 • Cleanup for SCCM application previous versions (deployments and supersedence clean + retire)
 • Remote installation with SCCM Console only
 • New scheduled task system.

Other improvements (SCCM)

 • Less revisions on SCCM application insert
 • WMI query performance improvements
 • Supersedence and deployment cleanup will increase client performance
 • ID based collection, distribution point group and category on settings (rename possible)
 • New ”All active previous versions” superseed type. Good option with cleanup.
 • Deployment email send is now on deployment time  (before it was application insert time)
 • Log for CSM actions
 • Icon insert problem is now error  (will fail application insert)

Ensimmäisenä isona uudistuksena on mainittava ylläpidon kannalta erinomainen asia eli etäasennusmahdollisuus.  Nyt Software Managerin voi SCCM:n tapauksessa (CSM for SCCM) asentaa myös etäkoneelle, jossa on asennettuna pelkkä SCCM-konsoli.  Tämä on suositeltavin tapa jatkossa hoitaa asennus, koska onhan helpompaa ylläpidon kannalta, jos ei tarvitse esimerkiksi luvittaa pääsyä SCCM-palvelimelle.

Muutenkin kyseessä on esimerkiksi koekäytön kannalta kevyempi tapa, kun itse SCCM palvelimeen ei tule minkäänlaista asennusta. Testaukseen riittää vaikka työasema, mikä on kokoajan päällä ja SCCM konsoli asennettuna. Tämä on kovasti odotettu uudistus.

Kuvassa näkyy CSM:n asennusvelhon vaihe, jossa määritellään joko paikallinen tai etäpalvelin, josta SCCM-palvelu löytyy.

Toinen iso uusi asia on vanhojen SCCM-jakeluiden siivous, joka on uuden Software Managerin oletusasetuksissa päällä.  Homma toimii lyhyesti kuvattuna niin, että vanhoista versioista siivotaan jakelut ja supersedencet pois sitä mukaa, kun uusimman version jakelut käynnistyvät.

Vanhat sovellukset laitetaan myös retired-tilaan sen jälkeen, kun kaikki jakelut ja muut kytkökset on niistä poistettu. Retired-tila tarkoittaa sitä, että SCCM itse poistaa kokonaan sovelluksen kahden kuukauden kuluttua.  Tämä on hyödyllistä myös siksi, että supersedence-ketjusta ei tule lähimainkaan niin pitkää varsinkaan, jos käyttää uutta oletusvalintaa ”All active previous versions”.  Tämä lisää uuden sovelluksen supersedenceen kaikki ne vanhemmat versiot, jotka eivät ole vielä retired-tilassa.

SCCM:än ja varsinkin SCCM clientin kannalta on huomattavasti kevyempää,  että vanhoja versioita ei ole kuormittamassa jakeluita, koska Software Managerin kautta uusia sovellusversioita tulee paljon.

Kuvassa uusimman version jakelut ovat käynnistyneet ja siivous on pyörähtänyt. Vain uusin versio on aktiivisena.  Vanhat on retired-tilassa ja jakelut on poistettu.

Koodia on myös optimoitu eri toimintojen osalta niin, että se toimii kevyemmin ja nopeammin.  Sovelluksen vienti menee nopeammin läpi ja resurssien käyttö on pienempää.  Se ei tosin aiemminkaan ole ongelma ollut.   Lisäksi eri valinnat asetuksissa käyttää nyt ID:tä eikä suoraan nimeä.  Aiemmin jos Collection nimeä tai DP Group nimeä vaihdettiin SCCM:ssä niin Software Managerissa piti käydä vaihtamassa asetuksiin uusi nimi.  Nyt nimenvaihdos ei aiheuta toimenpiteitä.

Kaikenkaikkiaan uusi versio sisältää huomattavia parannuksia. Siinä on muutaman kuukauden kehitystyön tulos johon on osallistunut Centeron koodaustiimin lisäksi myös SCCM asiantuntijat ja ylläpitäjät.  Se toimii nyt SCCM ympäristön kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.  Lisää ominaisuuksia on luvassa, mutta niistä lisää taas myöhemmin kun seuraava versio julkaistaan.

Lue Software Managerista lisää osoitteesta www.csm.fi

Lisää luettavaa aiheesta:

Mobiililaitteiden hallinta kehittyy vauhdilla – Microsoft Intuneen uusia ominaisuuksia

Microsoft julkaisee nykyään pilvipohjaiseen päätelaitteiden hallintajärjestelmäänsä, Microsoft Intune:en, uusia ominaisuuksia ja päivityksiä kuukausittain. Maaliskuun päivitykset saatiin tuotantoympäristöihin aikavälillä 4.3. – 7.3.. Tässä kuussa yksi mielenkiintoisimmista uudistuksista on mahdollisuus evätä pääsy Sharepoint Online ja OneDrive for Business -ympäristöihin luotujen laitesäännöstöjen perusteella. Alla olevassa kuvassa näkyy kyseinen säännöstö eli compliance policy. Luotujen sääntöjen perusteella Intune käy läpi […]

Patch Management -ratkaisut vertailussa – F-Secure Software Updater – Osa 2/14

Vuosittain tehtävä vertailu Teimme noin vuosi sitten vertailun markkinoilla olevista tärkeimmistä patch management -työkaluista. Päätimme tehdä vertailusta vuosittaisen katsauksen patch management -ratkaisujen tarjontaan. Nyt on taas aika käydä vanhoja sekä uusia tuotteita läpi. Julkaisemme nyt vertailun 14-osaisena blogisarjana. Jos et malta odottaa, vaan haluat lukea koko vertailun läpi heti. Voit ladata sen PDF-muodossa täältä. Edelliseen […]