hannu_ja_timo

Kuten uusista myyntipäälliköistämme kertovassa lyhyessä uutisessa lupasimme, saatte kuulla Timon (kuvassa vasemmalla) ja Hannun Centero-elämän alkutaipaleen kokemuksista heidän itse kirjoittamista ”päiväkirjajutuista”. Edellisen osan voit lukaista täältä.

Nyt pääsette lukemaan tämän blogisarjan viimeistä osaa, eli Hannun ja Timon välitilinpäätöstä. Tässä osassa uudet saarnamiehemme pohtivat, millaisia ajatuksia heillä itsellään herää ensimmäisistä kuukausistaan Centeron leivissä.


Centero myynnistä vastaava Teemu Tiainen vetää jätkien ekat kuukaudet yhteen seuraavasti:

”Kyllä kokonaisuudessaan fiilis on erittäin positiivinen. Kavereiden aktiivisuus on kohdallaan ja olemme jo nyt saaneet nauttia niistä hedelmistä, joita rekrytoinnin avulla ajattelimme saavuttavamme. Kun Hannu ja Timo ovat vielä osoittaneet, että asenne on kohdallaan ja uuden oppimiseen on selvästi halua, niin tyytyväinen pitää olla.

Tekemistä voi aina parantaa syventämällä omaa teknistä osaamistaan ja tähän tietysti panostetaan jatkossa lisää, kun perusmyyntiin liittyvät asiat ovat kohdallaan.”

Timo Ruuska

timo_ruuska

Olen nyt työskennellyt Centerolla kaksi kuukautta. En oikein osaa sanoa, mitä ajattelin kaksi kuukautta sitten, kun hyppäsin kohti uutta työpaikkaa ja uutta toimialaa. Mies oli innostunut, toiveikas ja varmasti myös pelokas.

Kahteen kuukauteen on mahtunut paljon asioita. Olen oppinut aivan törkeästi uutta! Se on ollut kyllä mahtava tunne! Täytyy tosin myöntää, että matka on vielä pahasti kesken. Paljon on opittavaa ja hoksottimien tulee olla valppaana joka ikinen päivä, jotta kehitys voi jatkua.

Oppiminen on kieltämättä mielenkiintoinen tunne. Se positiivisuuden tunne, kun oppii jotain uutta, on varmasti monelle tuttua, ja tuo hyvää oloa koko kroppaan. Kolikolla on kuitenkin kääntöpuolensa, ja samalla tavalla kaikille on varmasti tuttua myös se tunne, kun tieto ei vain mene kupoliin, vaikka kuinka yrittää.

Mutta positiivisuudella mennään eteenpäin ja kaiken oppii ennen pitkään! Onneksi meillä täällä Centerolla on loistava henki ja erinomainen porukka kasassa. Vanhat konkarit ja alan rautaiset ammattilaiset opastavat ja neuvovat aina, kun tarvetta ilmenee! Kiitoksia vaan tuesta kaikille centerolaisille!

On ollut kyllä ilo päästä mukaan tähän porukkaan, joka puhaltaa yhteen hiileen. Kaikilla on tavoitteena tehdä Centerosta entistä parempi työpaikka!

Se mikä tuli hiukan yllätyksenä tänne tullessa, oli se, mitenkä tarkkaa ja vaikeaa lounaspaikan päättäminen meille on 😃. Välillä kaikilla on joku syynsä, miksi johonkin voi ja ei voi mennä, joten lounaspaikasta vänkääminen on tullut tutuksi. Se ikään kuin kuuluu päivään, että väitellään mihin mennään syömään.

Onneksi hyviä lounaspaikkoja löytyy useita keskustan alueelta ja varsinkin vastapäätä katua löytyvä Wanha Freda on suonut meille lukuisia erinomaisia työpäivän nollaushetkiä loistavan ruuan merkeissä.

Tosiaan kaksi kuukautta takana ja monta kuukautta edessä meikäläisen Centero-uraa. Voi kyllä käsi sydämellä sanoa, että edelleen on innostunut ja toiveikas olo tätä työtä kohtaan.

Enää ei onneksi alun pelkoa ole olemassa… ainakaan paljoa 😉

Hannu Laitinen

hannu_laitinen

Tammikuun viimeinen kokonainen viikko sujui samaa rataa kuin edellinenkin. Tässä kun miettii alkutaipalettani Centerolla, niin monenlaista mahtuu näihin noin kahteen kuukauteen.

Ihan alussa oli hauska tutustua uusiin työkavereihin – melkoisia persoonia Centerolla riittää. Alkuvaiheessa ja vähän myöhemminkin otti aikaa opetella uusia järjestelmiä. Tämän jälkeen alettiin omaksua Centeron tuotteiden hyötyjä ja hahmottamaan, millaisia ongelmia ne ratkaisevat. Tämä omaksumisprosessi jatkuu toki edelleen.

Joulukuun puolella osallistuin myös muutamaan myyntiin liittyvään koulutukseen. Oli hyödyllistä myös aloittaa hyvin nopeasti käytännön työ asiakkaiden kanssa kommunikoinnin osalta, sillä siinä saa parempaa perspektiiviä, miten tuotteiden hyödyt asettuvat asiakkaiden tarpeisiin nähden. Puhelimessa ja asiakaspalavereissa tuli siis oltua jo alkuvaiheessa.

Käytimme vuodenvaihteen tienoilla Timon kanssa aikaa myös tarjouspohjien ja asiakaspresentaatioiden läpikäyntiin ja kehittämiseen. ”Tuorein silmin” näkee asiat paremmin asiakkaan näkökulmasta.

Tammikuun alussa kävin myös Äänekoskella Huiman naisten koripallomatsissa ja olin mukana juhlimassa työtoverini, Tuukka Tiaisen, kolmekymppisiä.

Tammikuun loppupuolella muutin työskentelyasentoa ja totuttelin seisomaan osan työpäivästä sähköpöydän avustuksella. Samalla otin myös enemmän vastuuta asiakaspalaverien vetämisestä. Eli oikeaan suuntaan mennään.

Yhteenvetona sanottakoon, että on ollut oikein mukavaa tutustua uuteen työyhteisöön ja rentoon kulttuurin sen keskuudessa. Tuntuu että tässä ollaan kohtuullisessa vauhdissa, kun mietitään valmiuksia työskennellä itsenäisesti Centeron myyntimiehenä.

Iso kiitos tässä vaiheessa Teemulle (Tiainen), jonka apuun olen joutunut hyvin paljon turvautumaan.

Kiitokset myös guru/toimitusjohtaja Juhalle (Haapsaari), joka tuntuu ratkaisevan kaikki mahdolliset tekniset haasteet välittömästi, kun vain muistaa hänelle niistä kertoa. Kovia ammattimiehiä! Säästän tarinat muista Centeron ukoista myöhemmäksi.

Jatketaan työn tekoa!

Lisää luettavaa aiheesta:

Viestintävirasto: Päivitysten laiminlyönti on kyberturvallisuusuhkien ykkönen

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus on listannut näkemyksensä yleisimmistä organisaatioiden tieto- ja kyberturvallisuutta uhkaavista asioista sekä tehokkaimmista keinoista, joilla organisaatiot voivat parantaa omaa turvallisuuttaan. Kuten edellisessä, vuotta 2015 koskevassa kyberturvallisuusraportissakin, on päivitysten hallinta edelleen keskeisessä osassa kyberturvallisuutta uhkaavien asioiden joukossa. Centero Software Manager on yksi tapa huolehtia pahimpina tietoturvauhkina tunnettujen laajassa käytössä olevien pikkusovellusten päivittämisestä ja vieläpä täysin […]

Centero mukana Kasvu Openissa

Centero on valittu mukaan Business Jyväskylä Kasvupolulle! Kasvuohjelmaan haettiin yrityksiä, jotka tukevat ict- ja teollisuuden alojen kehitystä informaatio-, tekoäly- tai digiratkaisuilla. Mukaan hakeneen 43 yrityksen joukosta ohjelmaan valikoitui lopulta 20 kasvupotentiaalisinta.