Current Branch (CB) System Center Configuration Managerin uusin versio 1702 on nyt saatavilla julkisesti, ja se tulee saataville muutavien viikkojen sisällä kaikille Current Branch -versiota käyttäville asiakkaille.

Päivitys sisältää rutkasti uusia ominaisuuksia, kuten tuen tulevalle Windows 10 Creators -päivitykselle. Tässä listaa osasta uusista ominaisuuksista:

  • Ominaisuus, jonka avulla task sequence voidaan määrittää High Impact -tyyppiseksi: Tällaisia High Impact -tyyppisiä task sequenceja voivat olla esimerkiksi käyttöjärjestelmäasennukset, mutta sitä voidaan käyttää myös muissakin task sequenceissa, joissa tehdään tavallista suurempia muutoksia tietokoneeseen. Kyseisten taske sequencejen osalta loppukäyttäjälle näytetään varoitusikkuna ennen task sequencen suorittamista. Järjestelmänvalvoja pystyy itse määrittelemään varoitusikkunan sisällön.
  • Lisätty Task Sequencen sovellusten asennus-steppien maksimimäärää nykyisestä 9:stä sovelluksesta 99:ään.
  • Tuki tulevalle Windows 10 Creators -päivitykselle sekä tuki express-päivityksille Windows 10 -päivityksissä: Express-päivitykset auttavat nopeammassa median latauksessa, koska silloin tarvitsee ladata vain muuttuneet mediat verrattuna edellisen kuukauden päivityksiin, verrattuna siihen että pitäisi ladata kaikki päivitystiedostot uudestaan.
  • Auki olevien prosessien sulkeminen hallitusti sovellusjakeluissa: Jotkin sovellukset saattavat vaatia tietyn prosessin sulkemisen, ennen uuden version päivitystä. Tällä tavoin ei tule riskiä korruptoituneista asennuksista tai kadonneista tiedoista. Myös Centero Software Manager tulee tukemaan tätä ominaisuutta tulevaisuudessa!
  • Office 365 -asennusmedian luominen suoraan SCCM-konsolissa: Enää ei tarvitse erikseen ladata Office Deployment Toolia, ja tehdä sen vaatimia määrityksiä, vaan kaikki määritykset voidaan tehdä suoraan SCCM-konsolin kautta. Huomaathan että tässä tapauksessa SCCM ei kuitenkaan automaattisesti hallitse Office 365 -päivityksiä, vaan tätä varten täytyy tehdä erikseen muutos client-asetuksiin, ja ottaa Office 365 client -hallinta käyttöön.
  • Content library cleanup tool: Tällä työkalulla voidaan siivota medioita, jotka ei ole enää käytössä missää packagessa tai sovelluksessa Distribution Pointeilta. Työkalu on komentokehoitteesta ajettava työkalu joka löytyy nimellä: ContentLibraryCleanup.exe 
  • Android for Work -tuki SCCM & Intune -mobiililaitteiden hybridihallintaan: Tuen avulla voi ottaa Android for Work -laitteita käyttöön, määrittää sähköposti profiileja, luoda määrityssääntöjä, jakaa Android for Work sovelluksia sekä paljon muuta!

Koko lista uusista ominaisuuksista löytyy Microsoftin sivuilta.

 

Lisää luettavaa aiheesta:

Patch Management -ratkaisut vertailussa – Centero SOFTWARE MANAGER – Osa 13/14

Vuosittain tehtävä vertailu Teimme noin vuosi sitten vertailun markkinoilla olevista tärkeimmistä patch management -työkaluista. Päätimme tehdä vertailusta vuosittaisen katsauksen patch management -ratkaisujen tarjontaan. Nyt on taas aika käydä vanhoja sekä uusia tuotteita läpi. Julkaisemme nyt vertailun 14-osaisena blogisarjana. Jos et malta odottaa, vaan haluat lukea koko vertailun läpi heti. Voit ladata sen PDF-muodossa täältä. Edelliseen […]

Patch Management -ratkaisut vertailussa – Osa 1/14

Vertailun lähtökohdat Vuosittain tehtävä vertailu Teimme noin vuosi sitten vertailun markkinoilla olevista tärkeimmistä patch management -työkaluista. Päätimme tehdä vertailusta vuosittaisen katsauksen patch management -ratkaisujen tarjontaan. Nyt on taas aika käydä vanhoja sekä uusia tuotteita läpi. Julkaisemme nyt vertailun 14-osaisena blogisarjana. Jos et malta odottaa, vaan haluat lukea koko vertailun läpi heti. Voit ladata sen PDF-muodossa […]