Niille kenelle Microsoft EMET eli Enhanced Mitigation Experience Toolkit on täysin uusi tuttavuus, voimme hiukan avata sen tarkoitusta. Päällimmäinen idea EMET:ssä on tuoda lisäturvaa mahdollisille haavoittuvuuksille ennen kuin niihin on tehty tietoturvapäivitys, tai ennen kuin anti-malware ohjelmat tuovat niihin ratkaisun.

hacker stealing money , password and data online from laptopEMET tutkii aktiivisesti määriteltyjä sovelluksia ja käyttöjärjestelmää tunnetuimpien uhkien osalta. Prosessi perustuu ennakoimiseen, ohjaamiseen, lopettamiseen ja estämiseen. Lisää aiheesta voi lukea laajemmasta EMET-blogista.

Microsoft on vastikään julkistanut EMET:n uusimman version, joka pitää sisällään tuen myös Windows 10 -käyttöjärjestelmälle. Tässä vaiheessa ei kannata säikähtää, vaikka niin sanotusti uunituoreelle käyttöjärjestelmälle on Microsoftin toimesta tarjolla ylimääräinen tietoturvaratkaisu. Windows on kehittynyt roimasti tietoturvan suhteen jokaisen uuden käyttöjärjestelmän tullessa. EMET onkin nimenomaan ratkaisu, joka tuo lisäturvaa organisaatioihin, jotka sitä kaipaavat.

Muita päivityksiä EMET versiossa 5.5 ovat:

  • Lisääntyneet konfiguraatiomahdollisuudet Group Policyilla
  • Mitigationeiden kirjoittamista rekisteriin on parannettu
  • EAF/EAF+ mitigationeiden suorituskyvyn parannukset
  • Tuki ei-luotetuille fonttien mitigationille Windows 10:ssä

Microsoftin oman uutisen voi lukea Technetin Blogista.