Excel-asiakirjojen muokkaaminen yhtäaikaisesti on aiemmin ollut mahdollista vain selaimen kautta käytettävässä Excel Onlinessä tai mobiililaitteilla Androidilla, Windows Mobilella sekä iOS:illa (Office Insidereillä). Microsoft on nyt kertonut mahdollistavansa Excel-asiakirjojen yhteiskäytön Office 365  -työpöytäsovelluksessa. Tämä ominaisuus on tarjolla vasta Office Insider -käyttäjille ja vaatii 16.0.8017.1000-version Office 365 -työpöytäsovelluksesta Windowsille.

Yhteiskäytön voi ottaa käyttöön tallentamalla tiedoston SharePoint Online, OneDrive tai OneDrive for Business -kirjastoon. Kun tiedosto on tallennettu oikeaan paikkaan, klikkaa Share-nappia, ja kutsu muita käyttäjiä muokkaamaan tiedostoa. Tämä lähettää kutsuviestin käyttäjille, jota klikkaamalla he pääsevät muokkaamaan tiedostoa samanaikaisesti. Muiden käyttäjien liikkeet näkyvät Excel asiakirjassa merkattuina sarakkeina. Kts. kuva alla.

C:\Users\TEEMUT~1\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\02\clip_image001.png

Vielä ei ole tiedossa, milloin Excel-tiedostojen yhteiskäyttö tulee julkisesti saataville, mutta tämä on ehdottomasti ominaisuus, joka kannattaa ottaa haltuun heti sen saapuessa.

Lisätietoja yhteiskäytöstä Microsoftin blogista.