android_for_work_logo

Microsoft julkaisi 12.9.2016 tiedotteen, jossa he kertoivat tästä ilouutisesta (erityisesti Android-fanit varmasti tykkäävät). Lisää tietoa itse Android for Work ratkaisusta löytyy Googlen tukisivustolta. Lyhyesti sanottuna tällä ratkaisulla pyritään parantamaan mobiilikäyttäjien datan, sovellusten ja laitteen tietoturvaa.

Tämä uudistus mahdollistaa Intunen kautta uusia ja entistä laajempia asetuksia sekä käytänteitä Android-laitteille. Eritoten laitteen niin sanotun työprofiilin muokkaaminen on jatkossa mahdollista. Tähän liittyy esimerkiksi monimuotoiset lukitusnäytön PIN-koodit tai Appsien käytön rajoittaminen.

Tällä hetkellä myös sovelluksen julkaisun käyttökokemus on erilainen riippuen onko sovellus Google-kaupasta vai LOB-sovellus. Tämän käyttökokemuksen on tarkoitus muuttua yhdenmukaisemmaksi riippumatta sovelluksen lähteestä. Itse laitetta on mahdollista suojata jatkossa pakotetulla kryptayksella. Tämän lisäksi sovellusten asennus tuntemattomissa lähteistä voidaan estää.

Android for Work on Microsoftin osalta tässä vaiheessa vielä yksityisessä preview-vaiheessa. Centero seuraa tilanteen kehittymistä ja kertoo muutoksista blogisivullaan.