Microsoft on ottanut parin viimeisen vuoden aikana todella isoja harppauksia koulutuspuolelle. Teknologioita ja työkaluja ovat muun muassa Windows Ink sekä OneNote Learning Tools. Näiden lisäksi viime vuoden puolella julkaistu Minecraft: Education Edition vaikuttaa vahvistavan jalansijaa oppilaitoksissa.

Erilaiset tarpeet ja vaatimukset kouluympäristöissä asettavat omat haasteensa myös laitteille ja niiden hallinnalle. Yli 90 prosenttia oppilaitosten laitteista ovat jaettua laitteita. Kärjistetysti sanottuna noin puolet opettajista joutuvat toimimaan itse samalla IT-tukena näiden laitteiden kanssa.

Ratkaisuna näihin ongelmiin Microsoft on lanseerannut uuden tuotteen, Microsoft Intune for Education. Tällä konseptilla halutaan helpottaa IT-tuen ja opettajien työtä vähentämällä laitteiden ylläpitoon kuluvaa aikaa. Keskitettyjen asetusten määrittelyn jälkeen sekä laitteen rekisteröinnin jälkeen opettajan tai oppilaan kirjautuessa laitteelle tulee oikeat asetukset ja määritykset. Intune for Education mahdollistaa myös suojatun teknisen ratkaisun kokeiden järjestämiseen suoraan päätelaitteilta.

Intunen avulla laitteille on asetusten lisäksi mahdollista jakaa halutut Windows Store for Business sovellukset ja web-applikaatiot. Sen lisäksi on sanomattakin selvää, että Intune for Education integroituu saumattomasti toiseen vielä massiivisempaan ekosysteemiin, joka on Office 365 Education. Ratkaisulla saadaan isommissa ympäristöissä myös hallintaan iOS ja Android mobiililaitteet mikäli tehdään integraatio SCCM:ään.

Yksi tärkeimmistä tavoitteista on selkeästi tarjota Chromebookin tavoin edullisia ja myös hyvin hallittavia laitteita opetuskäyttöön.

Lisätietoja asiasta saa Microsoftin sivuilta. Tämän lisäksi me Centerolla vastaamme mielellämme kysymyksiin koskien Microsoftin tuotteista ja palveluista. Autamme tarvittaessa myös käyttöönotoissa + ylläpidossa.

Alta voit katsella Microsoftin esittelyvideon kyseisestä tuotteesta.