Microsoft tukee niitä, jotka tukevat toisia

Tiesitkö, että voittoa tavoittelemattomilla järjestöillä, organisaatioilla ja kirjastoilla on mahdollisuus saada Microsoftin tuotteita joko ilmaiseksi tai huomattavasti esimerkiksi yrityksiä edullisempaan hintaan? Vuositasolla säästöjen määrä voi nousta kymmeniin tuhansiin euroihin. Esimerkkilaskelmia löytyy artikkelin loppupuolelta. Edellytyksenä on Microsoftin määrittelemien kelpoisuusvaatimusten täyttyminen. Mikäli voittoa tavoittelemattomalla taholla on asiallinen maine niin mitään ongelmia ei pitäisi olla.

Suomessa Microsoftin kanssa yhdessä kelpoisuuden ohjelmistolahjotuksille selvittää Techsoup Suomi, joka on osa Allianssi Ry:tä. Centero auttaa kelpoisuusvaatimuksen selvittämisessä sekä hakuprosessissa. Ota yhteyttä, niin selvitetään, millaisia hyötyjä teidän organisaationne voisi tätä kautta saavuttaa.

Fida International ry fida 5 lokakuuta kello 16:01 Aloitimme kummilapsityön kristillisessä koulussa Pakistanissa Koulu tarvitsee 100 kummia — nyt heitä on jo 591 Olemme niin kiitollisia jokaisesta Saisimmeko syksyn aikana vielä niin monta uutta kummia, että koulu saisi kaiken tarvitsemansa tuen? Tule sinäkin kummiksi Pakistanin lapsille:
Asiakkaamme, Fida, tekee uskomattoman hienoa työtä esimerkiksi Pakistanissa. Kuva Fidan Facebook-sivuilta.

Organisaation kaikki IT-palvelut pilvestä ilmaiseksi?

Non-profit-ohjelman kautta saatavilla olevat pilvipohjaiset tuotteet ja palvelut sisältävät käytännössä kaikki organisaation tarvitsemat IT-infran palvelut. Myös olemassa olevia palveluita on mahdollista siirtää toimimaan kyseisiltä alustoilta.

Palveluiden siirto pilvialustalle on osaavan kumppanin kanssa usein paljon ajateltua yksinkertaisempi ja työmäärällisesti kevyempi projekti.

Seuraavissa kappaleissa on kuvattu hieman tarkemmalla tasolla, millaisia palveluita non-profit-ohjelman kautta on saatavilla.

Lue alta olevista linkeistä muutama asiakastarinamme:

Microsoftin pilvipalvelut non-profiteilleToimiston vahvin työkalu ilmaiseksi tai todella halvalla

Microsoftin non-profit-hyödyt ovat hyvin laajat, ja ne vaihtelevat perinteisistä lisensoitavista sovelluksista erilaisiin pilvipalveluihin. Myös Suomen käytetyin pilvipalvelu eli Office 365 on saatavilla voittoa tavoittelemattomille organisaatioille joko ilmaisilla tai huomattavasti normaalia halvemmilla lisensseillä.

Riippuen Office 365 -paketin ominaisuuksista, käyttäjäkohtainen hinta vaihtelee noin 0 – 4 € / kk välillä. Vastaavat käyttäjäkohtaiset hinnat tavanomaiselle organisaatiolle tai yritykselle ovat 5 – 19 € / kk. Lyhyesti sanottuna Office 365 tuo organisaation käyttöön sähköpostin, pikaviestinnän, organisaatio- ja käyttäjäkohtaisen pilvitallennustilan, intranetin ja sosiaalisen verkoston työkalut.

Turvaa ja hallittavuutta mobiililaitteille ja organisaation datalle

Yksi Microsoftin kuumimmista tuotteista tällä hetkellä on EM+S eli Enterprise Mobility + Security -palvelupaketti. Tiivistettynä se on kokoelma eri työkaluja organisaation päätelaitehallintaan sekä liikkuvien laitteiden ja datan suojaukseen. Voittoa tavoittelemattomalle organisaatiolle käyttäjäkohtainen hinta on noin 1,40 € / kk. Vastaava hinta tavalliselle yritykselle tai organisaatiolle on 7,40 € / kk.

Pilvikapasiteetin hyödyntämisestä tuhansien eurojen säästöt vuosittain

Microsoft Azure ei ole ehkä vielä niin tuttu pilvipalvelu kuin edellä mainittu Office 365, mutta se on sitäkin monipuolisempi ja mahdollistaa lähes mitä vain. Eräs tyypillinen esimerkki on omilla palvelimilla pyöritettyjen palveluiden siirtäminen Microsoftin Azure -pilvialustalle. Muita käyttökohteita voi olla vaikkapa SQL-tietokantapalvelu, dokumentti-tietokanta tai varmuuskopiointi.

Voittoa tavoittelemattomille kelpoisuusvaatimukset täyttäville tahoille Microsoft antaa käyttöön vuosittain Azure-palveluita noin 4500 € arvosta. Tällä kuukausittaisella 375 € summalla olisi mahdollista pyörittää esimerkiksi kolmea erittäin suorituskykyistä virtuaalipalvelinta, joilla jokaisella kapasiteettia on 2 prosessoriydintä, 3.5 Gt keskusmuistia ja 135 Gt levytilaa.

Tavanomaiset ”volyymilisenssit” ovat halvempia

Niin sanotut ohjelmistolahjoitukset koskevat myös monia perinteisiä palvelin- ja käyttöjärjestelmälisenssejä. Windows 10 Enterprise -lisenssi on esimerkiksi saatavilla noin 15 € hintaan. Toisena esimerkkinä Windows Server Standard -lisenssi maksaa reilut 60 €. Tavalliselle yritykselle tai kuluttajalle kyseinen tuote saattaa maksaa jopa yli 800 €.

Miten pääsen käsiksi näihin etuihin?

Kuten jo alussa selvisi, niin Techsoup Suomi on taho, joka Microsoftin kanssa tutkii ja tekee päätöksen kelpoisuusvaatimuksien täyttymisen suhteen. Organisaation tulee rekisteröityä heidän sivuillaan, jonka jälkeen prosessi lähtee käyntiin.

Päätös ratkaisusta eli kelpoisyyspäätöksestä tulee noin yhden työviikon kuluessa. Positiivisen päätöksen jälkeen perinteisiä non-profit-volyymilisenssejä saa ostettua Techsoup Suomen portaalista. Centero auttaa ja hoitaa prosessia asiakkaan puolesta.

Käytännön säästöjä pienessä yhdistyksessä

Yhdistys, jolla on yhteensä 20 työntekijää tai vapaaehtoista haluaa käyttöönsä Office 365 Business Premium -tilauksen. Tällöin he saavat kaikki tuotteen mukana tulevat pilvipalvelut käyttöönsä, jonka lisäksi he saavat oikeudet käyttää työasemillaan uusinta Office-työpöytäohjelmistoa. Yhdistyksellä on myös oma tiedostopalvelin, jota ei haluta enää säilyttää omissa tiloissa, vaan sen työkuorma siirretään Azure-pilvialustalle.

Yksittäinen suorituskyvyltään varmasti riittävä Windows-palvelin maksaa noin 120 € kuukaudessa Azuresta otettuna. Käytännössä katsoen palvelin on organisaatiolle ilmainen, sillä vuosittainen 4500 € raja ei ylity missään tapauksessa. Office 365 -tilauksen lisenssit maksavat 1,70 € kuukaudessa per käyttäjä. Tavalliselle yritykselle tai organisaatiolle vastaava Business Premium lisenssin päivän hinta on 12,70 €.

Vuositasolla laskettuna tämä voittoa tavoittelematon organisaatio säästää yli 4000 € käyttämällä Microsoftin tarjoamia non-profit-tuotteita ja -tilauksia.

Hieman isomman organisaation tuntuvat rahalliset edut

Toinen esimerkkimme on 100 hengen yhdistys, jolla on 5 omaa palvelinta sekä tarve päätelaitehallinnalle. Yhteisö haluaa käyttää Office 365 E3 -palvelupakettia, joka maksaa 4,40 € kuukaudessa per käyttäjä. Ilman hyväntekeväisyysorganisaation statusta samaisen lisenssin hinta on 19,70 € kuukaudessa per käyttäjä.

Mobiililaitehallintaa varten hankitaan käyttäjäkohtainen EM+S-tilaus, joka maksaa 1,40 euroa kuukaudessa per käyttäjä tavallisen 7,40 € hinnan sijasta. Palvelinten kuukausittaiset kustannukset ovat arviolta 600 €, josta voidaan vähentää non-profit-etu, joka on noin 450 € kuukaudessa. Tällöin palvelinten kustannukset ovat käytännössä 150 € kuukaudessa.

Vuodessa kyseiset palvelut maksavat voittoa tavoittelemattomalle organisaatiolle noin 9000 €, jonka sijaan tavallinen yritys maksaisi niistä noin 40 000 €. Säästöä tulee siis jopa 31000 €.

Centero auttamassa auttajia

Me olemme toimittaneet Microsoftin pilvialustoihin perustuvia ratkaisuja jo useille non-profit-organisaatioille. Sen lisäksi, että asiakkaamme ovat saaneet IT-palvelunsa huomattavasti aiempaa edullisemmin, palveluiden sisältö on myös aiempaa merkittävästi laajempi ja uudet ominaisuudet ovat entisestään helpottaneet työntekijöiden päivittäisten työtehtävien hoitamista ja sitä kautta parantanut organisaation kykyä tehdä omaa työtään eli auttaa omia asiakkaitaan ja sidosryhmiä – tehdä hyväntekeväisyyttä.

Meille on hyvin tärkeää saada auttaa yhteiskunnallisesti merkittävää työtä tekeviä järjestöjä. Olemme onnellisia, kun tiedämme, että IT-palveluita tuottavana yrityksenä meidän työllämme on aitoa merkitystä ja vaikutusta.