Saatattekin jo tietää, että me täällä Centerolla intoilemme aika paljon päätelaitteiden parissa. Vielä enemmän innostumme kun päätelaitteita saa hallita ja parhaimmillaan jopa keskitetysti! Meillä on pitkät kokemukset erityisesti Microsoftin teknologioista kyseisellä alueella. Erityisesti Microsoft Intune on ollut osana Seremoniamestari-palveluamme jo vuosien ajan. Näistä syistä johtuen on erityisen mieltä ylentävää ja identiteettiä vahvistavaa nähdä kuinka valitsemamme tuoteperhe pärjää näin hyvin Gartnerin kovan syynin alla.

Yhdistetty päätelaitteiden hallinta

Teknologia-alalla ponnahtaa aina välillä uusia trendisanoja ja -termejä. Unified endpoint management (UEM) on juuri tällainen termi. Otsikon mukainen rautalankakäännös kuitenkin kuvaa aihetta vallan mainiosti. Vielä vuosikymmen sitten, päätelaitehallinta koski käytännössä pelkästään työasemia. Suuren mobiilisaation mukana on tullut myös langattomat ja liikkuvat laitteet joita meidän tulee voida hallita. Vielä kun tähän ynnätään Internet of Things (IoT), niin verkossa olevia laitteita on tajuttoman suuri määrä. Näille erilaisille laitteille on ollut omia hallintaratkaisuja.

Nyt kun kaikkia edellämainittuja härpäkkeitä hallitaan samalta luukulta niin voidaan käyttää esittelemääni UEM-termiä. Gartnernin uunituore maaginen nelikenttä, eli Magic Quadrant -raportti, käy läpi tämän hetken merkittävät UEM-työkalut ja arvioi ne. Kuten Gartnerin raporteissa on tapana niin vertailtavat tuotteet jaotellaan quadrantissa Y- ja X-akselin suhteen niiden vision ja suorituskyvyn mukaan. Neliömäisessä kuvaajassa paras paikka on ollut mahdollisimman lähellä oikeaa yläkulmaa.

Maaginen neliapila

UEM-johtajat

Microsoftin tuoteperhe eli Enterprise Mobility + Security (EMS) ja System Center Configuration Manager (SCCM) muodostavat niin vahvan pohjan UEM:lle, että se sillä pääsee Gartnerin mukaan kärkikolmikkoon VMWaren ja IBM:n kanssa. Muita merkittäviä tekijöitä niin kutsutussa johtajien kategoriassa ovat MobileIron ja BlackBerry.

Microsoft

Microsoft saa kehuja kokonaisuudesta, jolla voidaan hallita modernia laitekalustoa ja sen lisäksi saadaan käyttöön SCCM:n tuomat herkut Windows-työasemien hallintaan. Tämä on tulosta noin vuosi sitten julkaistusta Co-management-kokonaisuudesta, josta Intune ja SCCM yhdessä vastaavat. Yksi havaittuja vahvuuksia ovat myös täysi integraatio Office 365 -mobiilisovellusten kanssa. Microsoftilla on luonnollisesti johtava MDM-ratkaisu (Mobile Device Managament) Office 365 -appien hallintaan, joka mahdollistaa muunmuassa tiedon suojaamisen sovellustasolla.

Heikkouksiakin Gartner on Microsoftista tunnistanut. Esimerkiksi tiettyjen identiteentihallinnan integraatioiden puuttuminen, kuten Ping Identityn ja Oktan kanssa on nostettu esille. Toinen esille nostettu huomio on Androidin legacy-versioiden hallinnan puutteet. Kolmantena huomiona Gartner sanoo Microsoft Intunen hintavariaatioiden puutteen. Hinta on sama käyttääkö sitten ratkaisun yhtä komponenttia vai kaikkia.

Centero jeesaa

Olipa tilanne mikä tahansa ja ovatpa hallintaa tarvittavat laitteet mitä tahansa niin meiltä saat varmasti apua. Windows 10:n mukana tulleen MDM-hallintarajapinnan ansiosta EM+S-perheen Microsoft Intune on jo itsessään laaja UEM-ratkaisu. Me Centerolla olemme suunnitelleet ja kehittäneet sopivaa palvelua tälle monialustahallinnalle koko sen elinkaaren ajan. Kysy meiltä lisää.

Kuulemisiin!

 

Kirjoittanut

Tuukka Tiainen 31.7.2018

Lisää luettavaa aiheesta:

Patch Management -ratkaisut vertailussa – Ninite Pro – Osa 9/14

Vuosittain tehtävä vertailu Teimme noin vuosi sitten vertailun markkinoilla olevista tärkeimmistä patch management -työkaluista. Päätimme tehdä vertailusta vuosittaisen katsauksen patch management -ratkaisujen tarjontaan. Nyt on taas aika käydä vanhoja sekä uusia tuotteita läpi. Julkaisemme nyt vertailun 14-osaisena blogisarjana. Jos et malta odottaa, vaan haluat lukea koko vertailun läpi heti. Voit ladata sen PDF-muodossa täältä. Edelliseen […]

Katsaus tulevaan Windows 10 Creators Update:en

Blogin kirjoittaja on Centeron pitkän linjan asiantuntija, Aku Suonpää. Creators Update Current Branch -päivityshaaraan Seuraava ominaisuuspäivitys (eli Creators Update) Windows 10:lle ilmestyy ensi kuussa Current Branchiin eli käytännössä julkaisuversioon. Tällä hetkellä Windows Insider-versiot alkavat olla perinteisellä nimityksellä tasoa Beta tai jopa Release Candidate. Niinpä päätin, että nyt on sopiva aika siirtää puhelimen ja tietokoneen Insider program […]