Encryption

Microsoft julkaisi 30.1. lyhyen artikkelin videon kera, jossa selvitetään miten datan salaus tapahtuu otsikossa mainituissa tuotteissa (eli OneDrive for Business ja Sharepoint Online, jotka muuten kummatkin kuuluvat myös Office 365 -palvelukokonaisuuteen).

 
Lyhyesti avattuna data on salattu silloin, kun se liikkuu ja silloin kun se on paikoillaan. Paikoillaan ollessaan tiedostot ovat salattuna tiedostotasolla, jonka ohella itse levyt ovat suojattu. Tiedostot sijaitsevat myös ripoteltuna eri levyille ja laitteille, jolla myös osaltaan eliminoidaan erilaisia tietoturvariskejä.

Suojausmenetelmät ovat kuvattu hieman tarkemmin täällä.

Lisää Office 365 -palveluiden turvallisuudesta voit lukea Office 365 Luottamuskeskuksesta.

Katso video OneDrive for Business ja Sharepoint Online -datan suojaamisesta:

Lisää luettavaa aiheesta:

Suojaamaton mobiililaite on liikkuva tietoturvauhka

Mobiililaitteiden ja niiden kautta kulkevan tietoliikenteen määrä kasvaa kiihtyvää vauhtia. Organisaatioiden mobiililaitteilla, kuten työpuhelimilla, käsitellään yleensä tietosuojan alaista dataa. Tämän takia mobiililaitteiden suojaukseen tulisi suhtautua vakavasti!

Huhtikuun MS-päivityksissä paljon paikkauksia

Huhtikuussa on paljon haavoittuvuuksia. Pitäkää entistä parempi huoli päätelaitteista runsaan etäkäytön takia. Haavoittuvuudet ovat olleet määrällisesti runsaita viimeisien kuukausien aikana. Huhtikuu ei ole poikkeus. Tällä kertaa Microsoftin tietoturvatiistain päivitykset tuovat paikkauksen 113 haavoittuvuuteen. Käyttöjärjestelmiin, selaimiin tai Officeen ei ole yhtään aivan kriittisen tason päivitystä tarjolla. CVSS-arvo nousee korkeimmillaan 8,8:aan. Toisin sanoen käyttöjärjestelmien haavoittuvuudet ja niiden […]