Muutoksia Office 365 -palvelun järjestelmävaatimuksiin

Microsoft julkaisi 20.4. tiedotteen blogissaan, jossa se kertoi muuttavansa Office 365:n järjestelmävaatimuksia. 13.10.2020 alkaen Office 365 -palveluiden käyttöön vaaditaan joko Office 365 ProPlus tai Officen mainstream-tuen piirissä oleva työpöytäsovellus. Tämä tarkoittaa sovellusten kuten Outlook, Skype for Business ja OneDrive for Business toiminnan lakkaamista ei-tuetuissa versioissa, kun käytetään Office 365 -palveluita.

Samana päivänä, 13.10.2020, loppuu myös nykyisen uusimman Office-työpöytäsovelluksen version, eli Office 2016:n mainstream tuki. Muiden Office-sovellusten ja Microsoftin-tuotteiden elinkaaren vaiheen voi tarkistaa osoitteesta: https://support.microsoft.com/en-us/lifecycle

Tämä muutos koskee vain yritysten Office 365 -palveluita, eikä näin ollen vaikuta kuluttajien Office 365 -tilauksiin. Myöskään yritysten paikallisia palveluita käyttäviin Office-työpöytäsovelluksiin tämä muutos ei vaikuta.

Siirtymistä uusiin Office 365 -työpöytäsovelluksiin helpottaa uudet valmistautumistyökalut (Readiness Tools). Työkalut sisältävät esimerkiksi yrityksen Office-liitännäisten sekä VBA-sovellusten tietojen keräystä siirtymistä varten.

Myös jo tuttu Office Telemetry Dashboard saa päivityksen, jonka avulla voidaan nähdä suoraan, mitkä Office-laajennukset ovat valmiina siirtymään uuteen Office-versioon, ja mitkä taas saattavat aiheuttaa ongelmia. Näitä työkaluja ollaan vasta julkaisemassa pieneen osaan Preview-ryhmän jäsenistä.

Lisätietoja Office 365:n vaatimuksista Microsoftin blogista.

Muutoksia Office 365 ProPlus -päivityksiin

Syyskuusta 2017 alkaen Microsoft muuttaa Office 365 ProPlus -sovelluksen päivitysrytmiä, vastaamaan Windows 10 -päivitysten rytmiä. Jatkossa vuoden aikana tulee vain kaksi isompaa ominaisuus päivitystä nykyisen kolmen sijaan. Nämä tulevat maalis- ja syyskuussa Current ja First Release for Deferred Channel -kanaviin. Nykyiseen Deferred-kanavaan nämä tulevat 4 kuukautta myöhemmin tammi- ja heinäkuussa.

Microsoft myös pidentää Office 365 ProPlus -työpöytäsovelluksen tukea nykyisestä 12 kuukaudesta 18 kuukauteen. Tämä avulla IT-ammattilaiset voivat paremmin itse valita, milloin haluavat päivittää uuteen versioon.

Samalla vaihtuu myös Office 365 ProPlus päivitys kanavien nimet uusiin, jotka ovat selvästi aiempaa kuvaavammat:

Uusi Vanha
Monthly Channel Current Channel
Semi-annual Channel (Pilot) First Release for Deferred Channel
Semi-annual Channel (Broad) Deferred Channel

Lisätietoja päivitysten muutoksista Microsoftin blogista.

Lisää luettavaa aiheesta:

Avoin ovi kyberrikollisille: päivittämättömät sovellukset ja käyttöjärjestelmät

Kirjoittaja on Centeron modernin päätelaitehallinnan ja tietoturvan ekspertti, Tuukka Tiainen. Taas kerran on aika ihmetellä, miksei niitä käyttöjärjestelmiä ja sovelluksia pidetä ajan tasalla. Duo Security on tehnyt tämän vuoden puolella oman tutkimuksensa asiasta. Tutkimuksessa oli mukana reilut 4,6 miljoonaa laitetta eri aloilta ja eri maista. Pääasiallisesti päätelaitteilta selvitettiin käyttöjärjestelmien, selainten ja niiden laajennusten ajantasaisuutta. Tutkimuksessa […]

Configuration Manager 2016 päivittyy

Microsoft on julkaissut Update Rollupin nykyiselle Current Branch -versiolle SCCM:stä (1610). Päivitys sisältää bugikorjauksia usealle osa-alueelle, mutta on mukana myös yksi ihan uusi ominaisuus. Se mahdollistaa tietoturvapäivitysten tallentamisen pilvessä olevalle distribution pointille. Pilvipohjaisen distribution pointin saa luotua SCCM:n hallintakonsolin kautta. Palvelu tuotetaan Azure-alustalta. Pilvipohjainen distribution point ei toistaiseksi ole ominaisuuksiltaan yhtä monipuolinen, kuin omalle palvelimelleen […]