Muutoksia Office 365 -palvelun järjestelmävaatimuksiin

Microsoft julkaisi 20.4. tiedotteen blogissaan, jossa se kertoi muuttavansa Office 365:n järjestelmävaatimuksia. 13.10.2020 alkaen Office 365 -palveluiden käyttöön vaaditaan joko Office 365 ProPlus tai Officen mainstream-tuen piirissä oleva työpöytäsovellus. Tämä tarkoittaa sovellusten kuten Outlook, Skype for Business ja OneDrive for Business toiminnan lakkaamista ei-tuetuissa versioissa, kun käytetään Office 365 -palveluita.

Samana päivänä, 13.10.2020, loppuu myös nykyisen uusimman Office-työpöytäsovelluksen version, eli Office 2016:n mainstream tuki. Muiden Office-sovellusten ja Microsoftin-tuotteiden elinkaaren vaiheen voi tarkistaa osoitteesta: https://support.microsoft.com/en-us/lifecycle

Tämä muutos koskee vain yritysten Office 365 -palveluita, eikä näin ollen vaikuta kuluttajien Office 365 -tilauksiin. Myöskään yritysten paikallisia palveluita käyttäviin Office-työpöytäsovelluksiin tämä muutos ei vaikuta.

Siirtymistä uusiin Office 365 -työpöytäsovelluksiin helpottaa uudet valmistautumistyökalut (Readiness Tools). Työkalut sisältävät esimerkiksi yrityksen Office-liitännäisten sekä VBA-sovellusten tietojen keräystä siirtymistä varten.

Myös jo tuttu Office Telemetry Dashboard saa päivityksen, jonka avulla voidaan nähdä suoraan, mitkä Office-laajennukset ovat valmiina siirtymään uuteen Office-versioon, ja mitkä taas saattavat aiheuttaa ongelmia. Näitä työkaluja ollaan vasta julkaisemassa pieneen osaan Preview-ryhmän jäsenistä.

Lisätietoja Office 365:n vaatimuksista Microsoftin blogista.

Muutoksia Office 365 ProPlus -päivityksiin

Syyskuusta 2017 alkaen Microsoft muuttaa Office 365 ProPlus -sovelluksen päivitysrytmiä, vastaamaan Windows 10 -päivitysten rytmiä. Jatkossa vuoden aikana tulee vain kaksi isompaa ominaisuus päivitystä nykyisen kolmen sijaan. Nämä tulevat maalis- ja syyskuussa Current ja First Release for Deferred Channel -kanaviin. Nykyiseen Deferred-kanavaan nämä tulevat 4 kuukautta myöhemmin tammi- ja heinäkuussa.

Microsoft myös pidentää Office 365 ProPlus -työpöytäsovelluksen tukea nykyisestä 12 kuukaudesta 18 kuukauteen. Tämä avulla IT-ammattilaiset voivat paremmin itse valita, milloin haluavat päivittää uuteen versioon.

Samalla vaihtuu myös Office 365 ProPlus päivitys kanavien nimet uusiin, jotka ovat selvästi aiempaa kuvaavammat:

Uusi Vanha
Monthly Channel Current Channel
Semi-annual Channel (Pilot) First Release for Deferred Channel
Semi-annual Channel (Broad) Deferred Channel

Lisätietoja päivitysten muutoksista Microsoftin blogista.

Lisää luettavaa aiheesta:

Windows 10 saa syksyllä seuraavan ison päivityksen

Microsoft ilmoitti Microsoft Build 2017 -tapahtumassa seuraavasta isosta Windows 10 -päivityksestä. Se on omaperäiseltä nimeltään Fall Creators Update ja tulee nimensä mukaisesti tarjolle syksyllä. Uusi päivitys sisältää graafisia muutoksia sekä joitakin uusia toimintoja. Graafiset muutokset tuovat tyylitellymmän ulkoasun sekä Windows 7:sta tutun aero-teeman tapaisia läpinäkyvyys toimintoja. Uusista ominaisuuksista isoimpina voidaan pitää pilvileikepöytä- ja aikajanatoimintoa. Pilvileikepöydän […]

Active Directory -ympäristön tietojen synkronointi Azure AD -palveluun

Azure AD palvelu Jos organisaatiossasi on jo käytössä Azure AD -hakemisto ja haaveilet oman sisäisen Active Directory ympäristön tietojen synkronointia Azure AD -palveluun niin lukaiseppa tämä blogi. Azure AD on siis aina käytössä jos esimerkiksi Office 365 -palvelu on käytössä. Tänne on siis tallennettu kaikki käyttäjät, jotka voivat käyttää Microsoftin pilvipalveluita (Office 365, Microsoft Intune, […]