Microsot App-V logoApp-V integroituu Windows 10 -käyttöjärjestelmään

Viime tiistaina Flexera Software:n webinaarissa (kts. alla oleva video) Microsoftin edustaja Steve Thomas ilmoitti App-V:n integroinnista Windows 10 -käyttöjärjestelmään. Webinaarin jälkeen on selvinnyt, että kyseistä ominaisuutta on valmisteltu jo pitemmän aikaa.

Tämä on myös todennäköinen syy siihen, miksei uutta App-V versiota julkaistu perinteisesti loppuvuodesta.

Mukana tulevissa Windows 10 -päivityksissä

App-V-ominaisuus (eli feature) tullaan julkaisemaan Windows 10:n päivityksissä keväällä ja syksyllä. Tarkemmin ei vielä tiedetä, mitä asioita keväällä ilmestyvä Redstone 1 sisältää, ja mitä syksyllä ilmestyvä Redstone 2 sisältää. Webinaarissa raotettiin verhoa sen verran, että Redstone 2:n pitäisi tulla ”nopeuttamaan sovellusjakeluita ja tekemään niistä edullisempia”.

App-V-client mukaan käyttöjärjestelmään

Kaikki App-V:ta käyttävät tietävät, ettei App-V-paketteja voi asentaa käyttöjärjestelmään ilman App-V-clienttiä. Tämä erikseen asennettava client-sovellus on jatkossa osa käyttöjärjestelmää.

Sovellusjakeluita ja sovellusten hallintaa ajatellen tämä tulee helpottamaan monia asioita.

Toinen mielenkiintoinen aihe on lisenssit. Tällä hetkellä SA-asiakkaat (Software Assurance eli ylläpito) ovat voineet ostaa MDOP-paketin, jonka yksi osa App-V on ollut. Todennäköisesti jatkossa Windows 10:n enterprise-versio sisältää App-V-käyttöoikeuden. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, kuinka asiat tulevat etenemään. Raportoimme aiheesta lisää sitä mukaa, kun tietoa heruu!

This is huge!

Centero on ollut App-V-maailmassa tienraivaaja. Olemme olleet useiden rohkeiden ja edistyksellisten asiakkaittemme mukana ottamassa käyttöön App-V:ta ensisijaisena sovellusten asennustapana aina globaalisti toimivista pörssiyhtiöistä muutamien kymmenien työasemien järjestöympäristöihin.

Luonnollisesti olemme älyttömän innoissamme siitä, että tämän uutisen myötä näemme uskoneemme oikeaan asiaan.

App-V-käyttöönottojen ja -konsultoinnin lisäksi tuotamme sovellusten App-V-paketointeja kiinteillä yksikköhinnoilla.

Kysy ihmeessä App-V:sta lisää, jos kiinnostaa.

Kannattaa myös katsoa webinaarimme nauhoite sovellusvirtualisoinnista:

Lue myös muita aikaisempia App-V-juttujamme: https://www.centero.fi/tag/app-v/

Lisää luettavaa aiheesta:

App-V ja UE-V kiinteänä osana Windows 10 Anniversary Updatea

Keväällä jo kerroimmekin Windows 10 Anniversary Updaten integroivan App-V– ja UE-V-clientin osaksi käyttöjärjestelmää. Nyt kun päivitys on jo ulkona, voidaan todeta näin todella tapahtuneen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Windows 10 1607 ja uudempiin ei enää tarvitse erikseen asentaa App-V- ja UE-V-clienttiä. Kyseiset ominaisuudet löytyvät Enterprise- ja Education-versioista. Vanhempiin käyttöjärjestelmiin tuotteet saa tietysti edelleen erillisinä […]

Lokakuussa on monta yleisesti julkistettua haavoittuvuutta

Windows-käyttöjärjestelmille, Microsoft-selaimille ja Officelle on julkaistu yhteensä 76 haavoittuvuudelle tietoturvapäivitys. Määrällisesti trendi on laskenut huomattavasti aiempiin kuukausiin, joka on tietenkin hyvän asia. Siitä huolimatta tätäkään tietoturvatiistaita ei voida sivuuttaa sillä joukkoon mahtuu kriittisiä haavoittuvuuksia ja harvinaisen monta yleisesti julkaistua haavoittuvuutta. Allekirjoittanut ei muista, että ainakaan hetkeen olisi ollut viittä haavoittuvuutta jotka ovat joutuneet julkistetuksi jo […]