Microsot App-V logoApp-V integroituu Windows 10 -käyttöjärjestelmään

Viime tiistaina Flexera Software:n webinaarissa (kts. alla oleva video) Microsoftin edustaja Steve Thomas ilmoitti App-V:n integroinnista Windows 10 -käyttöjärjestelmään. Webinaarin jälkeen on selvinnyt, että kyseistä ominaisuutta on valmisteltu jo pitemmän aikaa.

Tämä on myös todennäköinen syy siihen, miksei uutta App-V versiota julkaistu perinteisesti loppuvuodesta.

Mukana tulevissa Windows 10 -päivityksissä

App-V-ominaisuus (eli feature) tullaan julkaisemaan Windows 10:n päivityksissä keväällä ja syksyllä. Tarkemmin ei vielä tiedetä, mitä asioita keväällä ilmestyvä Redstone 1 sisältää, ja mitä syksyllä ilmestyvä Redstone 2 sisältää. Webinaarissa raotettiin verhoa sen verran, että Redstone 2:n pitäisi tulla ”nopeuttamaan sovellusjakeluita ja tekemään niistä edullisempia”.

App-V-client mukaan käyttöjärjestelmään

Kaikki App-V:ta käyttävät tietävät, ettei App-V-paketteja voi asentaa käyttöjärjestelmään ilman App-V-clienttiä. Tämä erikseen asennettava client-sovellus on jatkossa osa käyttöjärjestelmää.

Sovellusjakeluita ja sovellusten hallintaa ajatellen tämä tulee helpottamaan monia asioita.

Toinen mielenkiintoinen aihe on lisenssit. Tällä hetkellä SA-asiakkaat (Software Assurance eli ylläpito) ovat voineet ostaa MDOP-paketin, jonka yksi osa App-V on ollut. Todennäköisesti jatkossa Windows 10:n enterprise-versio sisältää App-V-käyttöoikeuden. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, kuinka asiat tulevat etenemään. Raportoimme aiheesta lisää sitä mukaa, kun tietoa heruu!

This is huge!

Centero on ollut App-V-maailmassa tienraivaaja. Olemme olleet useiden rohkeiden ja edistyksellisten asiakkaittemme mukana ottamassa käyttöön App-V:ta ensisijaisena sovellusten asennustapana aina globaalisti toimivista pörssiyhtiöistä muutamien kymmenien työasemien järjestöympäristöihin.

Luonnollisesti olemme älyttömän innoissamme siitä, että tämän uutisen myötä näemme uskoneemme oikeaan asiaan.

App-V-käyttöönottojen ja -konsultoinnin lisäksi tuotamme sovellusten App-V-paketointeja kiinteillä yksikköhinnoilla.

Kysy ihmeessä App-V:sta lisää, jos kiinnostaa.

Kannattaa myös katsoa webinaarimme nauhoite sovellusvirtualisoinnista:

Lue myös muita aikaisempia App-V-juttujamme: https://www.centero.fi/tag/app-v/