Microsot App-V logoApp-V integroituu Windows 10 -käyttöjärjestelmään

Viime tiistaina Flexera Software:n webinaarissa (kts. alla oleva video) Microsoftin edustaja Steve Thomas ilmoitti App-V:n integroinnista Windows 10 -käyttöjärjestelmään. Webinaarin jälkeen on selvinnyt, että kyseistä ominaisuutta on valmisteltu jo pitemmän aikaa.

Tämä on myös todennäköinen syy siihen, miksei uutta App-V versiota julkaistu perinteisesti loppuvuodesta.

Mukana tulevissa Windows 10 -päivityksissä

App-V-ominaisuus (eli feature) tullaan julkaisemaan Windows 10:n päivityksissä keväällä ja syksyllä. Tarkemmin ei vielä tiedetä, mitä asioita keväällä ilmestyvä Redstone 1 sisältää, ja mitä syksyllä ilmestyvä Redstone 2 sisältää. Webinaarissa raotettiin verhoa sen verran, että Redstone 2:n pitäisi tulla ”nopeuttamaan sovellusjakeluita ja tekemään niistä edullisempia”.

App-V-client mukaan käyttöjärjestelmään

Kaikki App-V:ta käyttävät tietävät, ettei App-V-paketteja voi asentaa käyttöjärjestelmään ilman App-V-clienttiä. Tämä erikseen asennettava client-sovellus on jatkossa osa käyttöjärjestelmää.

Sovellusjakeluita ja sovellusten hallintaa ajatellen tämä tulee helpottamaan monia asioita.

Toinen mielenkiintoinen aihe on lisenssit. Tällä hetkellä SA-asiakkaat (Software Assurance eli ylläpito) ovat voineet ostaa MDOP-paketin, jonka yksi osa App-V on ollut. Todennäköisesti jatkossa Windows 10:n enterprise-versio sisältää App-V-käyttöoikeuden. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, kuinka asiat tulevat etenemään. Raportoimme aiheesta lisää sitä mukaa, kun tietoa heruu!

This is huge!

Centero on ollut App-V-maailmassa tienraivaaja. Olemme olleet useiden rohkeiden ja edistyksellisten asiakkaittemme mukana ottamassa käyttöön App-V:ta ensisijaisena sovellusten asennustapana aina globaalisti toimivista pörssiyhtiöistä muutamien kymmenien työasemien järjestöympäristöihin.

Luonnollisesti olemme älyttömän innoissamme siitä, että tämän uutisen myötä näemme uskoneemme oikeaan asiaan.

App-V-käyttöönottojen ja -konsultoinnin lisäksi tuotamme sovellusten App-V-paketointeja kiinteillä yksikköhinnoilla.

Kysy ihmeessä App-V:sta lisää, jos kiinnostaa.

Kannattaa myös katsoa webinaarimme nauhoite sovellusvirtualisoinnista:

Lue myös muita aikaisempia App-V-juttujamme: https://www.centero.fi/tag/app-v/

Lisää luettavaa aiheesta:

Kokeile Microsoft Teams:ia

Microsoft Teams on Office 365:een kuuluva chat-pohjainen ryhmätyöskentelytyökalu, jota moni on verrannut Slackiin. Microsoft Teams on vasta koekäyttövaiheessa, mutta silti sitä käytetään aktiivisesti jo yli 30000 organisaatiossa. Myös me Centerolla olemme ottaneet Teamsin osaksi viestintätyökalustoamme. Jos olet Office 365 -käyttäjä, ja haluat Teamsin testiin, autamme mielellämme. Alla kuva omasta ”tiimsistämme” ja Centero Software Manager -työkalun […]

Asetukset liikkeelle UE-V:n voimalla

Mikä ihmeen UE-V Microsoft on muutaman vuoden ajan tarjonnut MDOP-paketissaan (Microsoft Desktop Optimization Pack) UE-V-tuotetta (User Experience Virtualization). Kehitys on ollut nopeaa. Tässä artikkelissa on lyhyesti kerrottu, mitä kyseisellä tuotteella voidaan saada aikaiseksi. Kyseessä on rahanarvoinen tuote, jolla voidaan säästää niin ylläpidon kuin loppukäyttäjien aikaa sekä parantaa käyttäjäkokemusta. Mitä on käyttäjäkokemuksen virtualisointi? Vaikka puhutaan virtualisoinnista, […]