Office 2016 on julkaistu! Mitä, milloin, miten?!

Microsoft on hiljattain julkaissut uuden Office 2016 -version. Paneudumme tässä artikkelissa siihen, kuinka uusi Office otetaan käyttöön Office 365 -asiakkailla.

Uusi versio ei vielä päivity automaattisesti, mutta se on kuitenkin Office 365 First Release -ohjelmassa olevien ladattavissa Office 365 –käyttäjäportaalista. Mikäli Office on määritelty saamaan päivitykset suoraan CDN:n kautta, niin uuden version tiedostot latautuvat päivityshaaran (eng. branch, alempana taulukossa lisätietoja) mukaisena ajankohtana. CDN on oletuskanava päivityksille esimerkiksi Office 365:n mukana tulevien Office-ohjelmistojen click-to-run-asennuksissa.

Mikäli päivityshaaroja ei ole muokattu, ovat ne oletuksena taulukon mukaiset. Jos Office 365 -versio on esimerkiksi Business Premium, niin ominaisuuspäivitykset tulevat joka kuukausi. Office 2016 asentuu automaattisena päivityksenä kuitenkin vasta helmikuussa 2016 riippumatta päivityshaarasta.

Ainoastaan First Release -käyttäjät saavat automaattisesti päivitykset aiemmin. On kuitenkin tärkeää suunnitella, kuinka päivitykset siinä vaiheessa hoidetaan. Jos olet epävarma, mitä toimenpiteitä tulee tehdä, kysy apua kumppaniltasi, tai ole yhteyksissä vaikka meihin.

Lisäkielien käyttöönottaminen on muuttunut aiemmasta. MSI-paketeista poiketen kielet tulevat nyt niin sanottuina language accessory -paketteina. Käyttäjät voivat itse ladata ja asentaa ne O365-käyttäjäportaalista, tai ne voidaan sisällyttää asennuspakettiin käyttämällä Office Deployment Tool -työkalua. Asennustiedostot vievät työasemalta tilaa noin 850 Mt ja kielitiedostot 200 Mt lisää per kieli.

Microsoft suosittelee, että 2013 versiosta uusimpaan siirryttäisiin 12 kuukauden kuluessa. Tämän jälkeen Office 2013 -versioon ei enää julkaista ylimääräisiä ominaisuuspäivityksiä. Kannattaa myös huomioida, että 2013-versio ja 2016-versio eivät voi olla yhtäaikaisesti asennettuna samalle laitteelle.

Yhtenä uutena asiana tulee huomioida se, että InfoPath joka on tullut 2013-asennuksen mukana, häviää, kun uusin Office versio asentuu. InfoPath 2013 on kuitenkin ladattavissa edelleen erillisenä tuotteena O365-käyttäjäportaalista.

Office_2016_Branches_2

Esimerkiksi meidän Centero SEREMONIAMESTARI -palvelun asiakkaillemme tämä tarkoittaa sitä, että ne kenellä on käytössä click-to-run-asennus, Office todellakin päivittyy itsestään määritellyn päivityshaaran ajankohdan mukaisesti. Mikäli käytössä on ollut Officesta perinteinen MSI-asennus, on se poistettava ennen kuin uusin click-to-run-tyyppinen Office 2016 -paketti voidaan laittaa keskitetysti asentumaan.

Päivityshaaroista suosittelemme oletuksena käytettävän Current Branch for Business -haaraa, jolloin Officeen tulee uusia ominaisuuksia kolme kertaa vuodessa. Tuon päivityshaaran kanssa kannattaa määritellä testiryhmä, jolle käytetään First Release -ryhmää. He saavat uusimmat päivitykset neljä kuukautta ennen muita organisaation käyttäjiä. Tuon jakson aikana on mahdollista testata ja tehdä muutoksia makroihin ja muihin tarvittaviin komponentteihin.

Alla vielä Microsoftin julkaisema Office-päivityshaarojen toimintaa havainnollistava diagrammi.

Office_2016_Branches_Microsoft

Lisää luettavaa aiheesta:

Maaliskuun seesteinen tietoturvatiistai

Maaliskuun päivitystiistaina paikataan jälleen iso määrä haavoittuvuuksia Microsoftin tuotteista. Tässä kuussa haavoittuvuuksia on yhteensä 115. Windows-käyttöjärjestelmien osuus on 79 ja selainten osuus 18. Haavoittuvuuksien kriittisyys ei onneksi tässä kuussa yllä ihan sille korkeimmalle tasolle. Vaikka haavoittuvuuksia on paljon, ja ne kohdistuvat useaan eri tuotteeseen, niin silti niiden hyväksikäytöstä ei ole raportoitu ainakaan vielä. Haavoittuvuuksista ei […]

Nyt tärähtää: App-V ja Windows 10 naitetaan keskenään

App-V integroituu Windows 10 -käyttöjärjestelmään Viime tiistaina Flexera Software:n webinaarissa (kts. alla oleva video) Microsoftin edustaja Steve Thomas ilmoitti App-V:n integroinnista Windows 10 -käyttöjärjestelmään. Webinaarin jälkeen on selvinnyt, että kyseistä ominaisuutta on valmisteltu jo pitemmän aikaa. Tämä on myös todennäköinen syy siihen, miksei uutta App-V versiota julkaistu perinteisesti loppuvuodesta. Mukana tulevissa Windows 10 -päivityksissä App-V-ominaisuus (eli […]