OutlookTammikuun lopussa Microsoft julkaisi Outlook-sovelluksesta version Android– ja iOS-alustoille. Tähän mennessä kyseisten alustojen käyttäjät ovat tyypillisesti olleet sisäänrakennettujen ohjelmien käyttäjiä. Näihin verrattuna uusia ominaisuuksia on muun muassa:

  • Ensisijainen Saapuneet-kansio johon järjestyy itselle tärkeimmät postit
  • Kalenteri on huomattavasti laajempi erilaisine ominaisuuksineen
  • Liitetiedostojen hallinta toimii OneDrivesta, Google Drivesta ja Drop Boxista

Taannoin Microsoftin ostama, entiseltä nimeltään Accompli-sähköpostisovelluksen. päälle rakennettu Outlook sai julkaisunsa jälkeen negatiivista julkisuutta, kun esimerkiksi EU-parlamenttia kiellettiin asentamasta sovellusta kännyköilleen. Natiivin sähköpostiohjelman korvaaja sai julkaisunsa jälkeen suuriakin moitteita liittyen salasanatietojen tallennukseen, datan sijaintiin ja PIN lock -mahdollisuuden puuttumiseen.

Microsoft reagoi kuitenkin asiaan nopeasti ja on korjannut tietoturvaa parempaan suuntaan. Lisäksi sovellusta on paranneltu nopeasti monella muullakin tavalla. Pari viikkoa sen jälkeen kun ensimmäiset versiot Outlookista iOS:lle ja Androidille julkaistiin, kertoo Microsoft nyt uusista sovelluksiin liittyvistä muutoksista ja päivityksistä.

Molempien alustojen Outlookit vaativat tästä lähtien salasanan tai PIN-koodin käyttöä mikäli Exchangen tietoturva-asetuksissa näin on määritelty. Microsoft lupaa myös siirtää Outlookin pilvipalvelun Amazonista Microsoft Azureen seuraavien kuukausien aikana. Tämän lisäksi Microsoft Intuneen aiotaan lisätä mahdollisuus hallita kyseistä olevaa Outlook-applikaatioita.

Edellisten lisäksi uusia ominaisuuksia ovat

  • IMAP-tuki,
  • nopeampi etätyhjennys Outlook-sovellusten datalle ja
  • joukko muita käyttäjäystävällisyyttä lisääviä ominaisuuksia.

Alla vielä screen shot Androidin Outlook-sovelluksesta. Osoiterivit on poistettu kuvaa käsittelemällä tietosuojasyiden vuoksi.

Outlook for Android - Osoiterivit poistettu tietosuojasyistä

Outlook for Android – Osoiterivit poistettu tietosuojasyistä