Havaitsimme tarpeen toistuvien SCCM-ylläpitotehtävien tekemiseen hieman tehokkaammin. Toisaalta oli ilmeinen tarve myös sille, ettei kaikkien henkilöiden tarvitsisi käyttää SCCM:n hallintakonsolia, jos tekee sieltä aina vain tiettyä perustoimintoa. Esimerkiksi koneasennuksia tekevä porukka pääsääntöisesti lisää konetilejä.

Monessa tapauksessa laitetoimittajalla tai tukkurilla on esiasennuskeskuksessaan yhteydet asiakkaan SCCM-palveluun, ja he käyttävät suoraan SCCM-konsolia, joka on turhan monimutkainen ja paljon mahdollistava käyttöliittymä, jos verrataan sitä tarpeeseen lisätä nopeasti konetili johonkin collectioniin.

Tästä syntyi ajatus pienestä työkalusta hommia helpottamaan. Työkalu tunnetaan tässä vaiheessa yksinkertaisesti nimellä Centero SCCM Tool. Ensimmäinen versio on julkaistu, ja se sisältää seuraavat ominaisuudet:

  • Konetilien ja MAC-osoitteiden lisäys kokoelmaan (Collection).
    • Massalisäys CSV-importin avulla
    • Yksittäisen koneen lisääminen
  • Olemassa olevien koneiden lisäys kokoelmiin
  • Koneiden poisto kokoelmista
  • Clear Required PXE Deployments -toiminto yksittäisille koneille
  • Update Memberships -toiminto
  • Työkalu toimii myös työasemalle asennettuna

Seuraaviin versioihin tuodaan lisää vastaavia ominaisuuksia.  Ideoita otetaan vastaan! Mikä ominaisuus helpottaisi sinun päivittäisiä hommiasi? Laita ideasi tulemaan tästä. Parhaat ideat palkitaan Finnkinon leffalipuilla.

Alla kuva työkalun tämän hetkisestä versiosta. Ei ole monimutkaisuudella pilattu, vaan kyseessä on nimenomaan simppeli jokapäiväisiä rutiineja helpottava työkalu.

C:\Users\TeemuTiainen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCacheContent.Word\FC717FE9.png

Lisää luettavaa aiheesta:

SCCM 1704 Technical Preview uudet ominaisuudet

Microsoft on julkaissut System Center Configuration Managerin Technical Previewiin 1704-version, joka sisältää muutamia tervetulleita uusia ominaisuuksia: Secure boot -tietojen kerääminen: Uusi Hardware Inventory -luokka, joka kerää tietoja koneista, joilla on Secure boot käytössä. Secure boot -tietojen kerääminen on oletuksena käytössä. Task Sequencen ajaminen Task Sequencen sisällä: Nimi kertoo jo kaiken, eli sequenceen voidaan lisätä uusi […]

SCCM 1810.2 Technical Preview

Viime keväällä julkaistussa SCCM 1802 -versiossa esiteltiin uusi ominaisuus: Management Insights. Se näyttää tietoja ympäristön nykyisestä tilasta ja auttaa sen parantamisessa. Management Insights näyttää esimerkiksi kaikki sovellukset ilman jakeluita tai ryhmät ilman jäseniä.