Sähköposti on edelleen yksi tärkeimmistä viestintävälineistä modernissa organisaatiossa. Tämän takia viestien lukeminen sekä kalenterin ja yhteystietojen käyttäminen tulee olla saumatonta. Kun organisaation dataa viedään mobiililaitteille saataville hallitusti niin usein pohditaan, mitä sähköpostiohjelmaa halutaan käyttää.

Nyt kun puhumme Microsoftin Office 365 -tuotteesta niin vaihtoehdot ovat yleensä Android- ja iOS-alustan natiivi sähköpostisovellus tai Microsoftin Outlook. Molemmissa näissä on omat hyvät puolensa. Yksi heikkous Outlook-sovelluksessa on aikaisemmin ollut yhteystietojen hallinta ja käyttäminen. Niitä on kyllä voinut käyttää, mutta ne eivät ole tallentuneet muutoin puhelimen käytettäväksi.

Uusimman parannuksen myötä kontaktit voidaan synkronoida Office 365:n suunnalta puhelimen yhteystietoihin. Toisin sanoen organisaation tuomat sekä omat kontaktit ovat nyt käytettävissä puhelimen toiminnoissa. Tämän lisäksi Outlookin muitakin kontaktiominaisuuksia on parannettu. Esimerkiksi kontaktien lisäämistä on helpotettu suoraan viesteistä tai vaikkapa tapaamisista.

Nämä edellä mainitut uudistukset ovat käytettävissä saman tien Outlook for iOS -sovelluksessa ja hieman myöhemmin Androidin vastaavassa.