F-SecureVuosittain tehtävä vertailu

Teimme noin vuosi sitten vertailun markkinoilla olevista tärkeimmistä patch management -työkaluista. Päätimme tehdä vertailusta vuosittaisen katsauksen patch management -ratkaisujen tarjontaan. Nyt on taas aika käydä vanhoja sekä uusia tuotteita läpi. Julkaisemme nyt vertailun 14-osaisena blogisarjana.

Jos et malta odottaa, vaan haluat lukea koko vertailun läpi heti. Voit ladata sen PDF-muodossa täältä.

Edelliseen osaan pääset artikkelin lopusta olevasta linkistä. Samoin seuraavaan osaan sen ilmestyttyä. Voit selata artikkeleja myös sivun oikeassa reunassa olevan uutisarkiston kautta.

Blogisarjan osat:

 1. Vertailun lähtökohdat
 2. F-Secure Software Updater
 3. ControlNow
 4. Panorama9
 5. N-Central
 6. Shavlik Protect
 7. ManageEngine
 8. GFI LanGuard
 9. Ninite Pro
 10. Shavlik Patch for Microsoft System Center
 11. Solarwinds Patch Manager
 12. Secunia CSI
 13. Centero Software Manager
 14. Lopputulos, yhteenveto ja hintavertailu

Osa F-Secure PSB:tä

Lähdimme vertailussa liikkeelle pilvimallisista ratkaisuista, joita F-Securen tuote edustaa. Käytössämme oli koko F-Securen PSB-ratkaisu, jonka yksi komponentti Software Updater on. F-Secure tukee kymmenittäin eri sovelluksia. Tällä osa-alueella F-Secure on vahva suoriutuja. Pitää kuitenkin ymmärtää, että suurin osa kyseisestä määrästä on vain eri versioita samoista sovelluksista, ja osa on myös Microsoftin omia päivityksiä. Tarkempi F-Securen ylläpitämä listaus tuetuista sovelluksista ja versioista löytyy täältä.

Agenttipohjainen ratkaisu

Ratkaisu on agenttipohjainen, ja skaalautuvuudelle ei ole varsinaisia rajoituksia. Tuote sopii yksityishenkilöstä alkaen aina isompiinkin yrityksiin. Tarvittaessa itse agentti voidaan jakaa päätelaitteille keskitetysti myös F-Securen omalla työkalulla. Tästä tuotteesta pitää huomioida, että se on nimensä mukaisesti tietoturvaratkaisu. Muut testissä olevat tuotteet ovat enemmänkin päätelaitehallintaan painotettuja laitoksia. Software Updater komponentti F-Securen eri tuotteisiin. Sen käyttöönotto oli erityisesti osana heidän Protection Service for Business -ratkaisua yksinkertaista ja sujui helposti. Software Updater tilataan F-Securelta, jolta saadaan tunnukset pilvipalveluun, mistä voidaan ladata tarvittavat agentit valvottaville työasemille. Tuote soveltuu myös Windows-palvelinten päivitysten ylläpitoon. Tässä on etuna Microsoftin omien päivitysten hallitseminen keskitetysti web-portaalista.

Päivitysten versioita ei ainakaan testausversioissa voi hallita kovinkaan monipuolisesti. Agentit haistelevat ohjelmistot ja sen, onko niihin päivityksiä. Jos halutaan pysyä esimerkiksi jossain Javan versiossa, on se kuitenkin mahdollista. Versiotarkkailu on kuitenkin tällöin tehtävä manuaalisesti. Uutena ominaisuutena F-Secure Software Updater mahdollistaa myös kokonaan haluttujen sovellusten poissulkemisen päivitettävien listalta. Ohjelmiston vaikutus muuhun infrastruktuuriin jää pieneksi, kuten yleensä pilvipalveluissa, koska erillistä palvelinta ei tarvita. Ainoastaan työasemille asennettava agentti pitää poistaa, jos ratkaisun käytöstä halutaan luopua.

Määriteltävät asetukset eivät ole järin laajat

Käytännössä pilven hallintapaneelissa voidaan määritellä aikataulutukset asennuksille ja se, miten työasema toimii asennustilanteessa. Myös Service Packien ja muiden kuin turvallisuuspäivitysten ylläpito voidaan määritellä päälle tai pois päältä. F-Secure jää huomattavasti jälkeen asetuksien monipuolisuudessa.

Tekniikka pakettien taustalla

Asennuspaketit ladataan suoraan tuotevalmistajien sivuilta, joten niihin tehtävät muutokset tai uudelleenpaketoinnit eivät ole mahdollisia. Tästä johtuen esimerkiksi automaattiset päivitykset sekä mahdolliset työpöytäkuvakkeet tulevat päivitysten mukana pysymään päällä.

Yleisesti sanoen F-Secure Software Updater on toimiva haavoittuvuus-skanneri kolmannen osapuolen- ja Windows-tietoturvapäivitysten kannalta, mutta asetusten monipuolisuus ei päätä huimaa. Sen käyttöönotto ja poistaminen käytöstä on helppoa, eikä se vaadi olemassa olevaa palvelininfrastruktuuria. Mikäli ohjelmat halutaan jakaa päätelaitteille keskitetysti, tai halutaan käyttöön uudelleenpaketoituja ohjelmistoja, tämä ei ole oikea ratkaisu. F-Secure Software Updater tekeekin juuri sen, mitä nimikin kertoo.

Lisää luettavaa aiheesta:

Mobiililaitehallinnan käyttöönotto eri käyttöjärjestelmillä

Mobiililaitteiden keskitetty hallinta kehittyy vinhakkaasti. Todella monet yritykset, järjestot ja muut organisaatiot ovat entistä kiinnostuneempia aihealueesta. Nyt jos koskaan ymmärretään, miten paljon mobiililaitteita käytetään, oli sitten laitepolitiikka mallia CYOD (Choose Your Own Device), BYOD (Bring Your Own Device) tai UWYHTU© (Use What You Have Told to Use). Me Centerolla tuotamme sitä kuuluisaa ÄmDeeÄmmää (MDM – […]

Configuration Manager 2016 päivittyy

Microsoft on julkaissut Update Rollupin nykyiselle Current Branch -versiolle SCCM:stä (1610). Päivitys sisältää bugikorjauksia usealle osa-alueelle, mutta on mukana myös yksi ihan uusi ominaisuus. Se mahdollistaa tietoturvapäivitysten tallentamisen pilvessä olevalle distribution pointille. Pilvipohjaisen distribution pointin saa luotua SCCM:n hallintakonsolin kautta. Palvelu tuotetaan Azure-alustalta. Pilvipohjainen distribution point ei toistaiseksi ole ominaisuuksiltaan yhtä monipuolinen, kuin omalle palvelimelleen […]