Microsoft on julkaissut System Center Configuration Managerin Technical Previewiin 1704-version, joka sisältää muutamia tervetulleita uusia ominaisuuksia:

 • Secure boot -tietojen kerääminen:
  Uusi Hardware Inventory -luokka, joka kerää tietoja koneista, joilla on Secure boot käytössä. Secure boot -tietojen kerääminen on oletuksena käytössä.
 • Task Sequencen ajaminen Task Sequencen sisällä:
  Nimi kertoo jo kaiken, eli sequenceen voidaan lisätä uusi kohta, joka ajaa toisen sequencen.
 • Uusia Powershell komentoja sovellusten tunnistussääntöjen lisäämiseen/muokkaamiseen:
  Aiemmin jos on haluttu tehdä tiedostonimeen tai rekisteriin perustuvaa tunnistussääntöä Powershellin kautta, se on pitänyt luoda skriptityppisenä. Jatkossa näitä ”kehittyneitä” tunnistussääntöjä voi luoda Powershellin kautta samaan tapaan kuin SCCM:n konsolissakin.
 • SCCM konsolin tuki korkean DPI:n näytöille:
  Aiemmin suuren resoluution näytöissä SCCM-konsolin skaalautuminen ei ole toiminut oikein, mutta ongelma on nyt korjattu.
 • Määrityspolitiikkojan luominen Android for Work -sovelluksille
 • Uusimman Windows PE -version lataaminen, samalla kun päivitetään Boot Image Distribution Pointeille

Lisätietoja Microsoftin blogista.

Lisää luettavaa aiheesta:

Opas mobiililaitteiden hallinnan suunnitteluun

Microsoft on julkaissut oppaan (Mobile Device Management Design Considerations Guide), jonka tarkoituksena on auttaa organisaatioita suunnittelemaan, millainen mobiililaitteiden hallintakokonaisuus palvelisi kenenkin tarpeita parhaimmalla mahdollisella tavalla. Oppaassa otetaan kantaa muun muassa seuraaviin asioihin: Miten suunnitella omiin tarpeisiin parhaiten soveltuva MDM-ympäristö? Millaisia välivaiheita / askelia pitää käydä lävitse, jotta saadaan kasaan toimiva mobiililaitteiden hallinta? Millaisia teknisiä ja konfiguraatiovaihtoehtoja on? Hallittavuuden ja […]

Patch Management -ratkaisut vertailussa – N-Central – Osa 5/14

Vuosittain tehtävä vertailu Teimme noin vuosi sitten vertailun markkinoilla olevista tärkeimmistä patch management -työkaluista. Päätimme tehdä vertailusta vuosittaisen katsauksen patch management -ratkaisujen tarjontaan. Nyt on taas aika käydä vanhoja sekä uusia tuotteita läpi. Julkaisemme nyt vertailun 14-osaisena blogisarjana. Jos et malta odottaa, vaan haluat lukea koko vertailun läpi heti. Voit ladata sen PDF-muodossa täältä. Edelliseen […]