Centeron Aapo Kettunen referoi Microsoftin uutisesta uuden SCCM:n esikatseluversion ominaisuudet suomeksi. Ole hyvä!

Microsoft julkaisi eilen vuoden 2018 ensimmäisen SCCM technical preview -version, 1801. Technical Preview versioiden avulla ylläpitäjät voivat testata uusia ominaisuuksia testiympäristöissä, ennen kuin ne julkaistaan yleisesti.

1801-version uusia ominaisuuksia tai muutoksia nykyisiin:

 • Distribution pointin siirto toisen hallinnollisen alueen (site) käyttöön
  Mikäli Configuration Manager -infrastruktuuria pienennetään ja vähennetään ensisijaisten tai toissijaisten (primary & secondary) alueiden määrää, jää silti tarve pitää jakelupisteitä etäisissä sijainneissa. Tämän ominaisuuden avulla voidaan uudelleenmäärittää tälläinen jakelupiste toisen hallinnollisen alueen käyttöön, ilman että jakelupisteelle tarvitsee siirtää medioita uudestaan. Rajoituksena on, että jakelupisteellä ei saa olla muita Configuration Manager -rooleja, kuin distribution point.
 • Vaiheittaiset jakelut
  Jokainen SCCM-ylläpitäjä tietää, että tuotannossa testaaminen ei ole suotavaa ja monien jakeluiden luominen on aikaa vievää. Vaiheittaisten jakeluiden avulla voi luoda yhden jakeluikkunan avulla sekä pilotti- että tuotantojakelu. Jakeluihin voi normaaliin tapaan määrittää jakeluryhmät (collection) sekä määrittää aikataulut. Tällä hetkellä ominaisuus on käytössä vain Task Sequenceissä, eikä jakeluida oikeasti luoda, mutta kehittyessään hyvä ominaisuus.
 • Co-Management-raportointi
  Jos olet siirtynyt käyttämään yhteishallintaa (co-management), niin uudessa raportointinäkymässä näet yhteishallintalaitteiden tiedot kätevästi. Näkymässä näkyy esimerkiksi käyttöjärjestelmien jakauma, laitteiden enrollmentin tila sekä kuinka suuri osa laitteista on siirretty yhteishallintaan.
 • Hardware Inventory -parannuksia
  Laitteista voidaan kerätä nyt yli 255 merkkiä pitkiä tietoja uusiin lisättyihin luokkiin (hardware inventory class).
 • Muutoksia skripteihin
  Aiemmissa versioissa tullut powershell script -toiminnallisuus muuttuu, että uudet skriptit tulee importoida sen sijaan, että skripti tuotaisiin copy/paste menetelmällä. Tämän tarkoituksena on estää kopiointivaiheessa syntyneet virheet. SCCM:ään tuotuja skriptejä ei voi muokata suoraan konsolista technical preview -vaiheessa.
 • Päivitysten automaattisten jakelusääntöjen ajoitus
  Monille eurooppalaisille SCCM-ylläpitäjille tuottaa toisinaan tuskaa automaattisten jakelusääntöjen (Automatic Deployment Rule, ADR) ajoitus Microsoftin päivitystiistaiksi (kuukauden toinen tiistai). Microsoft julkaisee päivitykset amerikan aikaan, joten käytännössä Suomessa päivitykset tulevat keskiviikon puolella, ja mikäli ADR ajoitetaan ajettavaksi kuukauden toinen keskiviikko, niin joinakin kuukausina tämä ei toimi. Uuden ominaisuuden avulla voidaan asettaa kuukauden toinen tiistai niin sanotuksi Base day:ksi ja ADR:n ajoitus pystytään määrittämään tämän päivän perusteella. Suomessa kannattaakin asettaa aikatauluksi base day+1, eli päivitys tiistain jälkeisenä keskiviikkona.
 • Software Center -muutoksia
  Aiemmissa SCCM-versioissa tutuksi tullut uusi Software Center kehittyy hallinnan puolesta, kun Software Centerin muutoksia pystyy esikatselemaan SCCM-konsolin client-asetuksista. Uudesta Software Centeristä voidaan nyt myös piilottaa käyttäjäkohtaiset jakelut, jotka vaativat hyväksynnän.

Lähde: https://docs.microsoft.com/en-us/sccm/core/get-started/capabilities-in-technical-preview-1801#reassign-distribution-point

Lisää luettavaa aiheesta:

Viikonlopun App-V-vinkki säästää levytilaa

Ihmetteletkö jatkuvasti miksi työasemiesi kiintolevy tilaa ei vapaudu, vaikka poistat App-V:lla paketoituja sovelluksia? Tässäpä oiva vinkki Centeron App-V-gurulta, Aku Suonpäältä. App-V Management Serverillä tai SCCM:llä tehty poistojakelu ei poista sovellusta työasemalta, vaan se estää vain käyttäjältä pääsyn sovellukseen. Niinpä ”poistettu” sovellus varaa vielä kiintolevyltä tilaa. Windows 10 1703 sisältää uuden ominaisuuden joka mahdollistaa ”poistettujen” sovellusten […]

Patch Management -ratkaisut vertailussa – ManageEngine – Osa 7/14

Vuosittain tehtävä vertailu Teimme noin vuosi sitten vertailun markkinoilla olevista tärkeimmistä patch management -työkaluista. Päätimme tehdä vertailusta vuosittaisen katsauksen patch management -ratkaisujen tarjontaan. Nyt on taas aika käydä vanhoja sekä uusia tuotteita läpi. Julkaisemme nyt vertailun 14-osaisena blogisarjana. Jos et malta odottaa, vaan haluat lukea koko vertailun läpi heti. Voit ladata sen PDF-muodossa täältä. Edelliseen […]