Centeron Seremoniamestari-palvelu laajentaa Microsoft Intune -hallintajärjestelmän ominaisuuksia.

Microsoft Intune mahdollistaa sovelluksien jakelut pilvestä ja on erittäin toimiva järjestelmä monilta osin. Siinä on kuitenkin kolme merkittävää puutetta verrattuna järeämpiin jakelujärjestelmiin kuten esim. SCCM:

  1. Sovelluksien asennusjärjestykseen ei voi vaikuttaa
  2. Yksittäisen sovelluksen suurin sallittu koko pakattuna on 2Gb
  3. Microsoft Intune hakee sovelluksen pilvestä työasemalle, mutta poistaa asennuspaketin asennuksen jälkeen (sovelluksien automaattisen korjauksen kanssa ongelmia).

Puutteet vaikuttavat siten, että Intune-hallinnan kautta on hankalaa jakaa tietyn tyyppisiä sovelluksia. Yli kahden gigan kokoiset sovellukset voi unohtaa kokonaan, ja myös monet muut sovellukset, joiden asentuminen on riippuvainen toisesta sovelluksesta aiheuttavat päänvaivaa.

Tyyppiesimerkki ongelmatapauksesta on sovellus, joka vaatii asentuakseen Javan koneelle. Jos asennat Intune-järjestelmän kautta sekä Javan että haluamasi ohjelmiston, et voi olla varma, asentuvatko ohjelmat oikeassa järjestyksessä.

Voit toki kiertää osittain ongelmaa siten, että jakelet Javan ensin ja toisen Javasta riippuvaisen sovelluksen myöhemmin, mutta se ei poista ongelmaa kokonaan. Heti kun tulee uusi työasema, kaikki sovellukset ovat taas asentumassa Intune-järjestelmän kautta samaan aikaan ja asennusjärjestys voi olla mitä tahansa.

 

Centero Seremoniamestari apuun!

Centero Seremoniamestari-palvelu käyttää Microsoft Intune -hallintajärjestelmää, mutta sitä täydennetään Centeron omalla apuohjelmalla. Näin voidaan ratkaista yllä mainitut ongelmat.

  1. Sovellusten asennusjärjestys voidaan valita vapaasti
  2. Yksittäiselle sovelluksen kokoa ei ole rajoitettu
  3. Intune siirtää sovellukset pakatussa muodossa, jonka jälkeen ne puretaan paikalliseen hakemistoon. Sieltä asennus tapahtuu normaalisti ja asennuspaketit jätetään koneelle. Tämä mahdollistaa sovelluksien automaattiset korjaustoimenpiteet vikatilanteissa.

Seremoniamestari-palvelussa Microsoft Intune -hallintajärjestelmää on käytetty useiden yli 10 gigatavun sovellusten jakeluun sekä asennettu sujuvasti yli kymmenen esivaatimussovellusta sisältäviä Suite-kokonaisuuksia ongelmitta.

Seremoniamestarin käyttöönoton saa muuten tällä hetkellä erittäin edullisesti. Tutustu kampanjasivuun!