Breaking_guitarAdobe tiedotti keskiviikkona vakavasta tietoturva-aukosta Flash Player -sovelluksessaan. Yhtiö julkaisi samaan aikaan kiireellisimmän luokan tietoturvapäivityksen sovellukseen sekä Windows- että Mac-koneille.

Kaikki työasemat, joihin on asennettu Adobe Flash Player kannattaa päivittää viipymättä. Päivityksen voi ladata suoraan Adoben sivuilta.

Suomessa aiheesta uutisoi mm. Ilta-Sanomat.

Vaara sekä pienille että suurille yrityksille

Adobe Flash Player on yksi usein käytetyistä pienistä apusovelluksista, ns. vakiosovelluksista. Niihin julkaistaan usein tietoturvapäivityksiä, mikä tekee niiden ylläpitämisestä raskasta.

Tämä lienee syynä myös siihen, että nämä ovat tutkitusti useimmin käytettyjä hyökkäysväyliä yrityksen verkkoon. Helsingin sanomien viime kuussa uutisoiman tutkimuksen mukaan lähes joka toisen suomalaisyrityksen verkossa on troijalainen ja joka kolmannen verkossa joku muu tietoturvauhka.

Centeron vakiosovellustenhallintapalvelu auttaa pitämään huolta siitä, että usein päivittyvät pikkusovellukset, kuten nyt aiheena oleva Adobe Flash Player, pysyvät turvallisina. Seuraamme yhtiöiden tiedotusta asiakkaidemme puolesta ja hoidamme päivityspakettien jakelun kätevästi asiakasportaalimme kautta asennusvalmiina.

» Tutustu vakiosovellusten hallintapalveluun