Ihmetteletkö jatkuvasti miksi työasemiesi kiintolevy tilaa ei vapaudu, vaikka poistat App-V:lla paketoituja sovelluksia? Tässäpä oiva vinkki Centeron App-V-gurulta, Aku Suonpäältä.

App-V Management Serverillä tai SCCM:llä tehty poistojakelu ei poista sovellusta työasemalta, vaan se estää vain käyttäjältä pääsyn sovellukseen. Niinpä ”poistettu” sovellus varaa vielä kiintolevyltä tilaa.

Windows 10 1703 sisältää uuden ominaisuuden joka mahdollistaa ”poistettujen” sovellusten siivoamisen koneen uudelleenkäynnistyksessä. Ominaisuus ei ole oletuksena päällä, joten se pitää erikseen ottaa käyttöön.

HUOM! Ominaisuutta ei saa vanhemmissa App-V client -versioissa käyttöön.

Lisätietoa ominaisuudesta Microsoftin sivuilla.

Lisää luettavaa aiheesta:

Patch Management -ratkaisut vertailussa – Shavlik Protect – Osa 6/14

Vuosittain tehtävä vertailu Teimme noin vuosi sitten vertailun markkinoilla olevista tärkeimmistä patch management -työkaluista. Päätimme tehdä vertailusta vuosittaisen katsauksen patch management -ratkaisujen tarjontaan. Nyt on taas aika käydä vanhoja sekä uusia tuotteita läpi. Julkaisemme nyt vertailun 14-osaisena blogisarjana. Jos et malta odottaa, vaan haluat lukea koko vertailun läpi heti. Voit ladata sen PDF-muodossa täältä. Edelliseen […]

Uudessa SCCM 1702-versiossa tuki Windows 10 Creators Updatelle ja paljon muuta

Current Branch (CB) System Center Configuration Managerin uusin versio 1702 on nyt saatavilla julkisesti, ja se tulee saataville muutavien viikkojen sisällä kaikille Current Branch -versiota käyttäville asiakkaille. Päivitys sisältää rutkasti uusia ominaisuuksia, kuten tuen tulevalle Windows 10 Creators -päivitykselle. Tässä listaa osasta uusista ominaisuuksista: Ominaisuus, jonka avulla task sequence voidaan määrittää High Impact -tyyppiseksi: Tällaisia High […]