Ihmetteletkö jatkuvasti miksi työasemiesi kiintolevy tilaa ei vapaudu, vaikka poistat App-V:lla paketoituja sovelluksia? Tässäpä oiva vinkki Centeron App-V-gurulta, Aku Suonpäältä.

App-V Management Serverillä tai SCCM:llä tehty poistojakelu ei poista sovellusta työasemalta, vaan se estää vain käyttäjältä pääsyn sovellukseen. Niinpä ”poistettu” sovellus varaa vielä kiintolevyltä tilaa.

Windows 10 1703 sisältää uuden ominaisuuden joka mahdollistaa ”poistettujen” sovellusten siivoamisen koneen uudelleenkäynnistyksessä. Ominaisuus ei ole oletuksena päällä, joten se pitää erikseen ottaa käyttöön.

HUOM! Ominaisuutta ei saa vanhemmissa App-V client -versioissa käyttöön.

Lisätietoa ominaisuudesta Microsoftin sivuilla.

Lisää luettavaa aiheesta:

Patch Management -ratkaisut vertailussa – Solarwinds Patch Manager – Osa 11/14

Vuosittain tehtävä vertailu Teimme noin vuosi sitten vertailun markkinoilla olevista tärkeimmistä patch management -työkaluista. Päätimme tehdä vertailusta vuosittaisen katsauksen patch management -ratkaisujen tarjontaan. Nyt on taas aika käydä vanhoja sekä uusia tuotteita läpi. Julkaisemme nyt vertailun 14-osaisena blogisarjana. Jos et malta odottaa, vaan haluat lukea koko vertailun läpi heti. Voit ladata sen PDF-muodossa täältä. Edelliseen […]

SCCM technical preview 1801 -version uudet ominaisuudet

Centeron Aapo Kettunen referoi Microsoftin uutisesta uuden SCCM:n esikatseluversion ominaisuudet suomeksi. Ole hyvä! Microsoft julkaisi eilen vuoden 2018 ensimmäisen SCCM technical preview -version, 1801. Technical Preview versioiden avulla ylläpitäjät voivat testata uusia ominaisuuksia testiympäristöissä, ennen kuin ne julkaistaan yleisesti. 1801-version uusia ominaisuuksia tai muutoksia nykyisiin: Distribution pointin siirto toisen hallinnollisen alueen (site) käyttöön Mikäli Configuration Manager […]