Microsoft ilmoitti Microsoft Build 2017 -tapahtumassa seuraavasta isosta Windows 10 -päivityksestä. Se on omaperäiseltä nimeltään Fall Creators Update ja tulee nimensä mukaisesti tarjolle syksyllä. Uusi päivitys sisältää graafisia muutoksia sekä joitakin uusia toimintoja. Graafiset muutokset tuovat tyylitellymmän ulkoasun sekä Windows 7:sta tutun aero-teeman tapaisia läpinäkyvyys toimintoja.

Uusista ominaisuuksista isoimpina voidaan pitää

  • pilvileikepöytä- ja
  • aikajanatoimintoa.

Pilvileikepöydän avulla voidaan kopioida sisältöä Windows 10 -laitteista ja liittää se iOS– tai Android-laitteisiin. Tämä toiminto tulee myös suoraan Office-sovelluksiin, jolloin voit liittää tietoa suoraan dokumenttiin, jonka olet kopioinut mobiililaitteella. Aikajanatoiminnon avulla voit palata helposti aiemmin käytössä olleeseen tiedostoon tai sovellukseen. Alla olevalta videolta voit katsoa, kuin Timeline-ominaisuus toimii käytännössä.

Cortanakin on saanut lisää älyä. Kun jotakin tiedostoa käytetään mobiililaitteella tai toisella Windows 10 -työasemalla, ja kirjaudutaan toiselle laitteelle niin Cortana osaa tarjota näitä tiedostoja muokattavaksi ja näyttää, mihin kohtaat dokumenttia jäit aikaisemmalla laitteella. Katso alla olevalta videolta, miten homma käytännössä toimii.

Myös OneDriveen tulee uusia merkittäviä parannuksia. Lue lisää siitä toisesta blogistamme.

Lue myös tarkemmin Fall Creators Update -päivityksestä Microsoftin blogista.