Microsoft ilmoitti Microsoft Build 2017 -tapahtumassa seuraavasta isosta Windows 10 -päivityksestä. Se on omaperäiseltä nimeltään Fall Creators Update ja tulee nimensä mukaisesti tarjolle syksyllä. Uusi päivitys sisältää graafisia muutoksia sekä joitakin uusia toimintoja. Graafiset muutokset tuovat tyylitellymmän ulkoasun sekä Windows 7:sta tutun aero-teeman tapaisia läpinäkyvyys toimintoja.

Uusista ominaisuuksista isoimpina voidaan pitää

  • pilvileikepöytä- ja
  • aikajanatoimintoa.

Pilvileikepöydän avulla voidaan kopioida sisältöä Windows 10 -laitteista ja liittää se iOS– tai Android-laitteisiin. Tämä toiminto tulee myös suoraan Office-sovelluksiin, jolloin voit liittää tietoa suoraan dokumenttiin, jonka olet kopioinut mobiililaitteella. Aikajanatoiminnon avulla voit palata helposti aiemmin käytössä olleeseen tiedostoon tai sovellukseen. Alla olevalta videolta voit katsoa, kuin Timeline-ominaisuus toimii käytännössä.

Cortanakin on saanut lisää älyä. Kun jotakin tiedostoa käytetään mobiililaitteella tai toisella Windows 10 -työasemalla, ja kirjaudutaan toiselle laitteelle niin Cortana osaa tarjota näitä tiedostoja muokattavaksi ja näyttää, mihin kohtaat dokumenttia jäit aikaisemmalla laitteella. Katso alla olevalta videolta, miten homma käytännössä toimii.

Myös OneDriveen tulee uusia merkittäviä parannuksia. Lue lisää siitä toisesta blogistamme.

Lue myös tarkemmin Fall Creators Update -päivityksestä Microsoftin blogista.

Lisää luettavaa aiheesta:

Avoin ovi kyberrikollisille: päivittämättömät sovellukset ja käyttöjärjestelmät

Kirjoittaja on Centeron modernin päätelaitehallinnan ja tietoturvan ekspertti, Tuukka Tiainen. Taas kerran on aika ihmetellä, miksei niitä käyttöjärjestelmiä ja sovelluksia pidetä ajan tasalla. Duo Security on tehnyt tämän vuoden puolella oman tutkimuksensa asiasta. Tutkimuksessa oli mukana reilut 4,6 miljoonaa laitetta eri aloilta ja eri maista. Pääasiallisesti päätelaitteilta selvitettiin käyttöjärjestelmien, selainten ja niiden laajennusten ajantasaisuutta. Tutkimuksessa […]

Active Directory -ympäristön tietojen synkronointi Azure AD -palveluun

Azure AD palvelu Jos organisaatiossasi on jo käytössä Azure AD -hakemisto ja haaveilet oman sisäisen Active Directory ympäristön tietojen synkronointia Azure AD -palveluun niin lukaiseppa tämä blogi. Azure AD on siis aina käytössä jos esimerkiksi Office 365 -palvelu on käytössä. Tänne on siis tallennettu kaikki käyttäjät, jotka voivat käyttää Microsoftin pilvipalveluita (Office 365, Microsoft Intune, […]