Microsoft ilmoitti Microsoft Build 2017 -tapahtumassa seuraavasta isosta Windows 10 -päivityksestä. Se on omaperäiseltä nimeltään Fall Creators Update ja tulee nimensä mukaisesti tarjolle syksyllä. Uusi päivitys sisältää graafisia muutoksia sekä joitakin uusia toimintoja. Graafiset muutokset tuovat tyylitellymmän ulkoasun sekä Windows 7:sta tutun aero-teeman tapaisia läpinäkyvyys toimintoja.

Uusista ominaisuuksista isoimpina voidaan pitää

  • pilvileikepöytä- ja
  • aikajanatoimintoa.

Pilvileikepöydän avulla voidaan kopioida sisältöä Windows 10 -laitteista ja liittää se iOS– tai Android-laitteisiin. Tämä toiminto tulee myös suoraan Office-sovelluksiin, jolloin voit liittää tietoa suoraan dokumenttiin, jonka olet kopioinut mobiililaitteella. Aikajanatoiminnon avulla voit palata helposti aiemmin käytössä olleeseen tiedostoon tai sovellukseen. Alla olevalta videolta voit katsoa, kuin Timeline-ominaisuus toimii käytännössä.

Cortanakin on saanut lisää älyä. Kun jotakin tiedostoa käytetään mobiililaitteella tai toisella Windows 10 -työasemalla, ja kirjaudutaan toiselle laitteelle niin Cortana osaa tarjota näitä tiedostoja muokattavaksi ja näyttää, mihin kohtaat dokumenttia jäit aikaisemmalla laitteella. Katso alla olevalta videolta, miten homma käytännössä toimii.

Myös OneDriveen tulee uusia merkittäviä parannuksia. Lue lisää siitä toisesta blogistamme.

Lue myös tarkemmin Fall Creators Update -päivityksestä Microsoftin blogista.

Lisää luettavaa aiheesta:

Päivitä pikaisesti: Pikakorjaus Windows 10 -käyttöjärjestelmään

Maaliskuun päivitystiistaista ei ehtinyt kulua viikkoakaan, kun Microsoft on joutunut julkaisemaan niin kutsutun out-of-band-päivityksen Windows-käyttöjärjestelmälle. Korjattava haavoittuvuus on luokiteltu CVSS-asteikolla arvolle 10.0/10.0, joten nyt puhutaan erittäin kriittisestä haavoittuvuudesta. Haavoittuvuus koskee kahta viimeisintä (1903 ja 1909) Windows 10 -ominaisuuspäivitystä. Toisin sanottuna kyseinen KB4551762-päivitys tulisi asentaa mahdollisimman nopeasti. Mikäli syystä tai toisesta päivitystä ei voida saman tien […]

Configuration Manager 2016 päivittyy

Microsoft on julkaissut Update Rollupin nykyiselle Current Branch -versiolle SCCM:stä (1610). Päivitys sisältää bugikorjauksia usealle osa-alueelle, mutta on mukana myös yksi ihan uusi ominaisuus. Se mahdollistaa tietoturvapäivitysten tallentamisen pilvessä olevalle distribution pointille. Pilvipohjaisen distribution pointin saa luotua SCCM:n hallintakonsolin kautta. Palvelu tuotetaan Azure-alustalta. Pilvipohjainen distribution point ei toistaiseksi ole ominaisuuksiltaan yhtä monipuolinen, kuin omalle palvelimelleen […]