Centero Carillon käyttäjäoikeuksien hallintaan

Centero Carillon tuo organisaatioonne väliaikaiset paikallisen pääkäyttäjän oikeudet tarvittaessa ja parantaa sekä tietoturvaanne että asiantuntijoidenne työskentelyn sujuvuutta.

Mitä Carillon tekee?

Centero Carillon mahdollistaa Windows-laitteiden paikallisten käyttäjätunnusten ja ‑ryhmien keskitetyn ja tehokkaan hallinnan – myös loppukäyttäjän itsepalveluna. Carillonin laajat raportit paikallisista oikeuksista ja myönnetyistä väliaikaisista oikeuksista auttavat pitämään tietoturvan korkealla tasolla.

Käyttäjätunnus- ja ryhmämäärityksiä voidaan tehdä olemassa olevan Active Directory -rakenteen perusteella. Esimerkiksi domain-tasolle voidaan määrittää tietyt koko domainia koskevat tunnus- ja ryhmäsäännöt, tarkentaa niitä organisaatioyksikköjen tasolla ja tarkentaa vielä lisää päätelaitetasolla. Myös uusien tunnuksien ja ryhmien luonti ja hallinta on mahdollista.

Carillon tukee tunnettuja käyttäjätunnuksia ja -ryhmiä, jolloin näiden hallinta onnistuu helposti, vaikka koneiden käyttöjärjestelmät olisivat erikielisiäkin.

Näin Carillon toimii

Oikeudet eivät riitä?

Käyttäjä yrittää tehdä jotain, joka edellyttää enemmän oikeuksia ja Windows kysyy ylläpitäjän salasanaa.

Kilautus Carillonille!

Käyttäjä pyytää itsepalveluna Carillon-aktivointiavaimen IT-tuesta tai suoraan Carillonista.

Syötä aktivointi­avain

Käyttäjä syöttää saamansa aktivointiavaimen Windowsin ikkunaan.

Toimenpide suoritettu!

Käyttäjä saa admin-oikeudet vaatineen toimenpiteen tehtyä ja työ voi jatkua normaalisti.

Carillon tukee loppukäyttäjän itsepalvelumallia, missä käyttäjä voi itse aktivoida väliaikaisen käyttäjäoikeuksien muutoksen. Carillon huolehtii automaattisesti siitä, että määräajan umpeuduttua tai suoritetun toimenpiteen jälkeen kyseistä tunnusta ei enää voi käyttää ilman uutta aktivointikoodia. Aktivointikoodissa ei koskaan siirretä salasanaa tai muita arkaluontoista tietoja.

Laajat raportointimahdollisuudet

Carillonin avulla saadaan helposti raportit koneiden nykyisistä asetuksista paikallisiin käyttäjätunnuksiin ja -ryhmiin liittyen, Carillonin määrityksistä sekä aktivoiduista väliaikaisista tunnuksista. Kun oikeuksien muutoksen hallitaan keskitetysti, on työasemien ja palvelinten ylläpito helpompaa ja tietoturva paranee merkittävästi.

Asetusraporttien avulla nähdään, mitä asetuksia Carilloniin on tehty ja mitkä niistä vaikuttavat Active Directory -hakemistojen eri tasoilla. Väliaikaisten tunnusten aktivointiraportista nähdään milloin, kenen toimesta ja mistä syystä tunnuksia on myönnetty käyttäjille. Carillonin avulla tiedät jokaisen koneen järjestelmänvalvojatunnuksen salasanan sekä sen, kenellä on järjestelmänvalvojan oikeudet.

Carillonin hyödyt IT-ylläpidolle

Kohota tietoturvanne tasoa rajoittamalla haittaohjelmien ja virheellisten toimenpiteiden riskejä tuntuvasti. Kun ylläpitäjän oikeudet ovat käytössä vain harkitusti tiettyihin toimenpiteisiin, niin käyttäjät eivät voi tahattomasti aiheuttaa vahinkoa omalle järjestelmälleen tai päästää haittaohjelmia yrityksen verkkoon.

Vähennä ruuhkaa IT-tukipalveluissa, kun käyttäjät voivat tehdä tarvittaessa admin-toimenpiteitä itsepalveluna. IT-tuki voi tällöin keskittyä vaativampiin toimenpiteisiin ja tehostaa toimintaansa.

Saat Carillonista raportin kaikista syistä, joihin käyttäjät ovat tarvinneet pääkäyttäjän oikeuksia. Ilman Carillonia näiden asioiden seuranta ja raportointi ei ole mahdollista.

Carillonin hyödyt käyttäjille

Työskentele tehokkaammin, kun sovellusten ja ajureiden asentaminen onnistuu itsepalveluna ilman IT-tuen apua.

Carillon-aktivointiavaimen pyytäminen on vaivatonta ja nopeaa.

Carillon-aktivointiavain toimii myös ilman verkkoyhteyttä, joten ylläpitotoimet onnistuvat myös reissussa.

Asiakkaamme kertovat

Centero Carillon mahdollistaa keskitetyn oikeushallinnan joka säästää aikaa, on helppo hallinnoida globaalisti ja Service Deskien helppo hyödyntää.

Tomi Hietamies, Valmet Technologies Oy

Kysy lisää Carillonista!

Täytä tietosi alla olevan lomakkeeseen ja kerro lyhyesti IT-ympäristöstäsi, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Lisätiedon pyytäminen ei velvoita sinua mihinkään emmekä luovuta yhteystietojasi kolmansille osapuolille. Voit myös kokeilla Carillonia kuukauden ajan maksutta.