Hallitse työasemien sovelluksia Kapellimestarilla

IT-ympäristö ja sen hallinta ovat kriittinen osa yritysten ja organisaatioiden toimintaa. Järkevästi rakennettu IT-ympäristö lisää työn tehokkuutta ja parantaa tietoturvan tasoa. Jotta IT-ympäristö on hallittavissa, tulee kuitenkin kaikki sen eri osa-alueet ottaa huomioon.

Mitä kapellimestari tekee?

Centero Kapellimestari auttaa hallitsemaan sovellusten koko elinkaaren käyttöönotosta aina poistamiseen saakka – keskitetysti, ennakoidusti ja turvallisesti. Kun työasemaympäristön sovellukset on paketoitu, ristiriitatilanteet ja niiden aiheuttamat ongelmat vähenevät.

Sovellusten paketointi tarkoittaa asennusmekanismien ja -tapojen muokkaamista niin, että sovellusten hallinta voidaan hoitaa työasemaympäristöihin keskitetysti. Paketointi auttaa hallinnoimaan sovelluksia tehokkaasti läpi elinkaaren. Paketointiin on olemassa useita tapoja, joista yleisimpiä ovat MSI-paketointi ja sovellusvirtualisointi. Paketoinnin avulla Kapellimestari pitää työasemaympäristön vakioituna.

Kapellimestari-palveluun sisältyy työasemien sovelluskartoitus sovellusmassan hallinnan kehittämistä varten, sovellusten paketoinnin koordinointi sekä varsinainen paketointi ja sovellusten jakelu työasemille.

Kapellimestarin ominaisuudet

Työasemaympäristön kartoitus

  • Teemme kokonaiskuvan IT-ympäristönne sovelluksista ja käytössä olevista versioista.
  • Centeron asiantuntija antaa suosituksen siihen, miten teidän olisi tehokkainta hallita työasemaympäristöjen sovelluksia.

Paketointipalvelu

  • Paketoimme käytössänne olevat sovellukset MSI-paketoinnilla tai sovellusvirtualisoinnilla.
  • Automatisoimme sovellusten asentaminen asiakaskohtaisesti määritellyin parametrein.
  • Minimoimme samalla sovellusten väliset ristiriidat.

Paketointiprojektien hallinta ja koordinointi

 

  • Centeron asiantuntija pitää langat käsissään ja varmistaa, että paketointityö etenee mahdollisimman sujuvasti.
  • Hoidamme puolestanne alkukartoituksen ja viestinnän eri sidosryhmille.

Sovelluspaketoinnit tarpeen mukaan

Voimme ottaa hanskaan koko työasemaympäristönne sovellusten hallinnan tai tarjota työkaluja ja ohjelmistopaketteja omalle IT-osastollenne. Tarjoamme erilaisia sovelluspaketointipalveluita yksittäisistä paketointiprojekteista jatkuviin sopimuksiin.

Mikäli tarvitsette paketoituja sovelluksia silloin tällöin, on hankinta tavallisesti järkevintä toteuttaa kertaprojektina. Mikäli yrityksenne tilaa paketoituja sovelluksia useita kertoja vuodessa, kannattaa kysyä lisää kuukausilaskutteisesta hinnoittelumallistamme, jonka ansiosta voitte hyödyntää volyymialennuksemme ja budjetoida hankinnat helpommin.

Käytämme tunnettuja työkaluja

Centero käyttää työasemaympäristöjen sovellusten paketointiin vain parhaita työvälineitä ja teknologioita. Sovellusten asennusohjelmat vakioidaan MSI-standardin mukaisesti Flexera Softwaren AdminStudio-työkalulla. Virtualisoinnissa käytetään Microsoftin App-V-teknologiaa ja työkaluja.

Centerolla on käytössä AdminStudio-työkalusta ns. factory-malli, joka mahdollistaa sen, että Centero voi tuottaa paketointia AdminStudiolla myös omille asiakkailleen. Normaalit lisensointimallit mahdollistavat paketoinnin vain lisenssin omistajaorganisaation omaan käyttöön.

Sovellusten virtualisointi on mahdollista myös muiden toimittajien (kuten Citrix, VMWare tai Symantec) teknologioilla ja työkaluilla.

Asiakkaamme kertovat

Selvisimme itse yllättävän pienellä panostuksella. Centero teki kartoituksen meille helpoksi.

Joonatan Hirvi, Vapo

Centeron Juha Haapsaari on ollut keskeisessä roolissa Keskisuomalaisen työasemien elinkaaren hallinnan ja laajemmin koko keskitetyn IT-hallinnan toteuttamisessa.

Vesa Ahonen, Keskisuomalainen Oyj

Kysy lisätietoja Kapellimestarista!

Kysy lisää soittamalla 010 397 4200
tai jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Lisätietojen kysyminen ei velvoita sinua mihinkään, emmekä luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille.