Centero Kapellimestari

Sovelluskartoitus

Sovelluskartoituksessa luodaan kokonaiskuva työasemaympäristönne sovelluksista. Lisäksi saat Centeron asiantuntijan suosituksen siihen, miten sovellukset olisi tehokkainta hallita. Mikäli sovellusympäristönne tuntuu sekasotkulta joka elää omaa elämäänsä, sovelluskartoitus auttaa palauttamaan tilanteen hallintaan.

Tieto helpottaa hallinnoinnin suunnittelua

Sovelluskartoituksen aikana luomme ajantasaisen listauksen siitä, mitä kaikkea yrityksen työasemaympäristö on oikeastaan syönyt. Millaisia ohjelmia käyttäjillä on työasemillaan ja mitä versioita käytetään.

Kartoituksen pohjalta voidaan tehdä järkevä suunnitelma siitä, mitä kannattaa paketoida massajakeluun ja mikä kannattaa asentaa erikseen. Kartoituksen tulokset käydään luonnollisesti läpi tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa, jotta suunnitelmassa otetaan huomioon myös sovellusten liiketoiminnallinen merkitys.

Välttämätön osa paketoimista

Suurissa työasemaympäristöissä käsiteltävien sovellusten määrä on usein hyvin suuri. Yrityksessä voi olla käytössä useita satoja sovelluksia eri versioineen. Tästä syystä kartoitus on välttämätön osa paketointiprojekteja. Kartoituksessa kerätään sovellusympäristön taustatiedot, jotta itse paketointi sujuu mahdollisimman mutkattomasti.

Sovelluskartoitus käytännössä

Centero toimittaa asiakkaalle kartoituslomakkeen, johon asiakas kerää tiedot työasemaympäristöstään sekä käytetyistä sovelluksista. Centero voi myös auttaa asiakasta tietojen keräämisessä.

Kun tiedot on kerätty, sovellukset priorisoidaan paketoitavaksi sen mukaan, tarvitaanko niitä jokaisella koneella vai esimerkiksi osastokohtaisesti. Centeron asiantuntijat selvittävät myös, miten paketointi kannattaa tehdä. Yleisimmät vaihtoehdot ovat MSI-paketointi ja sovellusvirtualisointi.

Lopuksi kartoituksen tulokset käydään läpi asiakkaan kanssa. Näin tieto yrityksen käytössä olevista sovelluksista sekä niiden hallinnoinnista saadaan siirrettyä sulavasti asiakkaalle.

Kysy lisätietoa Kapellimestarista!

Täytä tietosi alla olevaan lomakkeeseen ja kerro lyhyesti työasemaympäristöstäsi, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Lisätyiedon kysyminen ei velvoita sinua mihinkään emmekä luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille.