Kaikkien päätelaitteiden hallinta

Laitehallinta ei ole temppu eikä mikään, kun puhutaan yksittäisestä päätelaitteesta. Heti kun käyttäjämäärät kasvavat ja työasemat sekä työntekijöiden taskut täyttyvät mitä erilaisimmista päätelaitteista, menee homma huomattavasti mutkikkaammaksi. Lisäksi osa laitteista saattaa olla yrityksen omistamia ja hallinnoimia, osa taas työntekijän omistamia (mutta yrityksen hallinnoimia) ja jotkut laitteet taas täysin julkisia, joihin käyttäjällä saati ylläpidolla ei ole minkäänlaisia hallintaoikeuksia.

Melkoinen sekamelska, vai mitä?

Työn tehokkuuden kannalta on tärkeää, että yrityksessä tiedetään koko ajan, mitä laitteita on käytössä, kuka niitä käyttää ja mitä sovelluksia laitteille on asennettu.

Työn sujuvuuden takaamiseksi päätelaitteet tietokoneista älypuhelimiin pitäisivät olla kunnossa ja tarvittavat sovellukset ajan tasalla.

-Aapo Kettunen, Päätelaiteympäristöjen ninjasoturi

Ota kaikki päätelaitteet hallintaasi

Centeron avulla organisaationne laitehallinta nousee kokonaan uudelle tasolle. Järjestämme Seremoniamestari-palvelumme puitteissa kaikkien päätelaitteiden (PC-tietokoneet, älypuhelimet, tabletit…) hallinnan kootusti ja keskitetysti ilman, että yksittäisille koneille tarvitsee tehdä mitään toimenpiteitä.

IT-ympäristöä hallitaan keskitetysti jonkin hallintajärjestelmän, kuten SCCM:n tai Microsoft Intunen kautta. Tämä vapauttaa resurssejanne varsinaiseen tuottavaan työhön eli päätelaitteiden tehokkaaseen käyttöön. Ja jos on tarve vain esimerkiksi PC-laitteiden hallinnalle, on sekin tietysti mahdollista.

Keskitetyn laitehallinnan hyödyt

  • Laitehallinta on määrämuotoisempaa ja siten myös kustannustehokkaampaa.
  • Kaikki tapahtuu palveluna ja yrityksessä voidaan keskittyä laitteiden käyttöön selvittelyjen sijaan.
  • Tietoturvan taso paranee, kun sovellusjakelut ja hallintatyöt tehdään suunnitelmallisesti kaikille päätelaitteille.
  • Etätyön tekeminen on aiempaa helpompaa ja turvallisempaa.

”Suurimmat hyödyt ovat kustannustehokkuus sekä ohjelmistojen jatkuva ajantasaisuus hyvän etähallinnan kautta”

-Jenni Pelkonen, WorkPower Oy

Ota yrityksenne päätelaitteet kerralla hanskaan

Keskitetty laitehallinta on ensimmäinen askel järjestelmien systemaattisessa ja automaatioita hyödyntävässä hallinnassa. Ota se askel ja hanki avuksesi Seremoniamestari.