Mobiililaitteiden hallinta

Yhä suurempi osa yritysten ja organisaatioiden nykyään käytössä olevista laitteista on langattomia. Mobiililaitteet ovat oivallisia työkaluja etenkin liikkuvaa työtä tekeville. Yritysten näkökulmasta on kuitenkin tärkeää, että myös mobiililaitteet pysyvät hallinnassa ja ajan tasalla. Ei olekaan ihme, että mobiililaitteiden hallinta (Mobile Device Management eli MDM) on viime vuosina noussut yhdeksi kuumimmista aiheista toimivan tietojärjestelmän rakentamisessa ja ylläpidossa.

Miten mobiililaitteiden hallinta on teidän yrityksessänne järjestetty? Tämä on kysymys, joka jokaisen yrityksen tulisi käydä perusteellisesti läpi. Vastaus tuohon kysymykseen nimittäin määrittää osaltaan yrityksen kilpailukykyä. Mobiililaitteiden täysimääräisellä ja tietoturvallisella hyödyntämisellä työskentely tehostuu ja viime kädessä siitä hyötyy koko organisaatio.

-Tuukka Tiainen, Mobiilimaailman teräskoura

Ota mobiililaitteet hallintaasi

Seremoniamestari-palveluumme sisältyvässä mobiililaitteiden keskitetyssä hallinnassa hyödynnämme Microsoft Enterprise Mobility + Security (aiemmin Enterprise Mobility Suite) -tuotepakettia. EM+S on käytännössä pilvipohjaisten palveluiden paketti, joiden avulla mobiililaitteiden hallinta ja liikkuvuuteen liittyvät haasteet saadaan ratkaistua. Pakettiin kuuluva Microsoft Intune luo pohjan toimivalle hallintapalvelulle, jota muut paketin komponentit (mm. Azure AD Premium ja Azure Rights Management Service) tukevat.

Mobiililaitteiden hallinnan hyödyt

  • Kaikki mobiililaitteet ja niiden sovellukset ovat jatkuvasti ja keskitetysti organisaation hallinnassa ja yrityksessä ollaan koko ajan perillä käytössä olevista laitteista ja niiden kunnosta.
  • Kaikille mobiililaitteille voidaan määrittää halutut käytännöt (pin-koodit, salasanat jne.), jotta yritykselle tärkeä tieto pysyy suojattuna.

”Merkittävin vaikutus Seremoniamestarin käyttöönotossa on ollut se, että nyt saamme ensimmäistä kertaa kokonaisnäkymän kaikkiin Keudan mobiililaitteisiin. Olemme saaneet hallintaan sen, että puhelimet eivät vaihtele käyttäjältä toiselle. Myös laitteiden tyhjennys ja uudelleenkäyttöönotto on saatu hallintaan.”

-Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda

Ovatko mobiililaitteet yrityksellenne uhka vai mahdollisuus?

Ulkoistamalla mobiililaitteiden hallinnan Centerolle otat kaiken hyödyn irti mobiililaitteiden mahdollisuuksista. Centero Seremoniamestari on moderni tapa rakentaa toimiva IT-ympäristö.