Moderni laitteiden elinkaaren hallinta

Yrityksistä löytyy ties kuinka paljon erilaisia päätelaitteita. On pöytäkoneita, kannettavia, älypuhelimia, tabletteja ynnä muuta. Jokaisella näistä laitteista on oma elinkaarensa – jossain vaiheessa ne otetaan uutena käyttöön ja sitten hieman myöhemmin poistetaan käytöstä. Työn sujuvuuden ja tietoturvallisuuden vuoksi yritysten ja organisaatioiden tulisikin ottaa huomioon laitteiden elinkaari kokonaisuudessaan.

Päätelaitteiden elinkaaren hallinnan näkökulmasta sen ääripäät eli käyttöönotto ja käytöstä poistaminen ovat niitä kriittisimpiä. Käyttöönotossa on tärkeää helppous ja sujuvuus, käytöstä poistamisessa puolestaan täytyy kiinnittää erityistä huomiota tietoturvallisuuteen ja tietosuojaan, jotta pitkäkyntiset eivät pääse kaivelemaan laitteen syövereistä tietoja ulos.

-Hannu Laitinen, Laitehallinnan myyntininja

Windows Autopilot auttaa päätelaitteen käyttöönotossa

Windows Autopilotin avulla on mahdollista ottaa päätelaite käyttöön suoraan etukäteen määritetyillä asetuksilla ja valitulla sovelluspaketilla. Käyttäjän tarvitsee vain käynnistää laite ja antaa Windows Autopilotille muokkausoikeudet, kaikki muu on automatisoitua. Kun Windows Autopilot on tehnyt temppunsa, on laite heti käyttövalmis ja siitä löytyy juuri ne sovellukset, joita kyseinen käyttäjä työssään tarvitsee. Käytännössä tämä helpottaa erityisesti uuden työntekijän (ja perehdyttäjän) alkutaipaletta.

Laitteiden elinkaari pysyy hallinnassa Seremoniamestarilla

Laitteiden elinkaaren hallinta on kätevintä hoitaa sisällyttämällä se Centeron Seremoniamestari-palveluun. Tällöin me hoidamme laitteiden hankinnan, asennusprosessin ja yhdistämme päätelaitteen tarvittaessa keskitettyyn hallintapalveluun, jolloin kaikki sovelluspäivitykset ajetaan päätelaitteelle automaattisesti. Lisäksi huolehdimme, että laite tulee aikanaan romutetuksi tietoturvallisella tavalla. Koko laitteen elinkaari on siis helposti hallittavissa Seremoniamestarilla.

Laitteiden elinkaaren hallinnan hyödyt

  • Laitteiden käyttöönotto on helppoa ja nopeaa, kun tarvittavat sovellukset ja asetukset määritetään automaattisesti.
  • Tietoturvan taso paranee, kun laitteet poistetaan oikeaoppisesti käytöstä.
  • Laitehallinta on määrämuotoisempaa ja siten myös kustannustehokkaampaa.
  • Kaikki tapahtuu palveluna ja yrityksessä voidaan keskittyä laitteiden käyttöön selvittelyjen sijaan.

”Olemme saaneet hallintaan sen, että puhelimet eivät vaihtele käyttäjältä toiselle. Myös laitteiden tyhjennys ja uudelleenkäyttöönotto on saatu hallintaan.”

-Timo Tervo, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda

Hallitse laitteiden elinkaari alusta loppuun

Anna meidän huolehtia organisaationne päätelaitteista aina käyttöönotosta romuttamiseen saakka.