Tietoturvallisen työympäristön hallinta

Tietoturvallinen työympäristö koostuu lukemattomista pienemmistä ja suuremmista osa-alueista, jotka tulee huomioida ja hallita. Esimerkiksi ihmisten osaaminen, langattomat signaalit, paperiroskiksissa lojuvat tulosteet, puhelimien muistikortit ja fyysisten tilojen valvonta ovat kaikki osa organisaation tietoturvaa.

On selvää, että jokaista tietoturvan osa-aluetta mahdotonta pistää 100 % kuntoon. Tietoturva onkin usein harkittujen kompromissien tekemistä tietoturvan tason ja käytössä olevien resurssien välillä. Tärkeintä on keskittyä tietoturvankin kohdalla niihin oman toiminnan kannalta oleellisiin asioihin.

– Tuukka Tiainen, Kyberturvallisuuden teräskoura

Turvallista ja sujuvaa tietotyötä – myös liikkeellä ollessa

Hyvin järjestetty tietoturva näkyy organisaatioissa usein niin, että tarvittava tieto on oikeiden käyttäjien saatavilla silloin, kun sitä tarvitaan ja juuri siinä muodossa, jossa sen oletetaankin olevan. Parhaimmassa tapauksessa kenenkään ei siis tarvitse uhrata työn sujuvuutta tietoturvallisuuden alttarille. Ja kun informaation merkitys organisaatioiden toiminnassa kasvaa, korostuu tämän asian merkitys koko ajan enemmän ja enemmän.

Tietoturvallinen työympäristö ei rajoitu vain siihen kiinteään työpisteeseen toimistolla. Nykyään töitä tehdään yhä enemmän liikkeellä ollessa, jolloin myös tällaisen etätyöpisteen tietoturvallisuus tulee ottaa huomioon.

Tietoturvallinen työympäristö syntyy pilvessä

Microsoftin Intune, Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS) ja Office 365 ovat lyömätön apu tietoturvan varmistamiseen kaikissa tilanteissa. Kun vähintään nämä palikat ovat käytössä, pystytään töitä tekemään missä ja milloin vain ilman, että tietoturva kärsii tippaakaan. Näiden avulla muun muassa sähköpostit ja tuotetut sisällöt pysyvät varmassa tallessa. Centeron Seremoniamestari-palvelun avulla tämä koko kattaus on otettavissa helposti juuri teidänkin organisaationne käyttöön.

Älä tingi tietoturvallisesta työympäristöstä

Älä anna työympäristön tietoturvan tason olla riippuvainen työpisteen sijainnista. Tee työnteosta tuottavampaa – tilaa Seremoniamestari.