Sovellusten päivitys on järkevintä automatisoida

Kaikki me varmasti omakohtaisesti tiedämme, kuinka usein päätelaitteiden ilmaiset pikkusovellukset nykyään päivittyvät. Kotikoneilla tai hyvin pienissä organisaatioissa näiden sovellusten elinkaari on vielä mahdollista hallita manuaalisesti, mutta kun laitteiden määrä kasvaa yhden käden sormien lukumäärää suuremmaksi, on vakiosovellusten hallinta usein jopa tuskallisen työlästä.

Tähän kun yhdistetään kiire ja mahdollisesti vielä rajalliset resurssit, ollaan siinä tilanteessa, että turhan moni yritys ja organisaatio joutuu jatkuvasti tekemään vaarallisia kompromisseja tietoturvan ja ajankäytön ristinpaineessa.

Etenkin ne pienet kaikkien tarvitsemat palikat (esim. Adobe Reader, Adobe Flash, Java, Firefox) päivittyvät jopa ärsyttävän usein ja ovat käytössä karkeasti arvioiden yli 90 % kaikista maailman PC-koneista. Me Centerolla kutsumme näitä ilmaisia pikkusovelluksia toisinaan myös ”vakiosovelluksiksi”.

-Tero Laukkanen, Sovellusjakeluiden kunniasoturi

Koko organisaation sovelluspäivitysten automatisointi

Pikkusovellusten automatisointiin tarvitaan sopiva työkalu, jonka kautta uusimmat päivityspaketit ajetaan työasemille keskitetysti – sovitussa aikataulussa ja määrätyillä asetuksilla. Centero Software Manager on nimenomaan tällainen patch management -työkalu. Sen avulla loppukäyttäjän tainnuksiin ajava päivitysrumba lakkaa kokonaan ja toisaalta IT-tuki pystyy paremmin huolehtimaan siitä, että kaikkien työasemien sovellukset ovat varmasti ajan tasalla.

Väliin jääneet tietoturvapäivitykset ovat riski

Yksi organisaatioiden suurimmista tietoturvauhista on nimenomaan kolmansien osapuolten pikkusovellusten päivitysten laiminlyönti. Päivitysten laiminlyönti keikkuu poikkeuksetta Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen vuosittain laatiman tietoturvauhkalistauksen kärkisijoilla.

Syy tähän lopputulokseen löytyy usein juurikin siitä, että tietoturvapäivitykset ilmoittavat itsestään aina väärään aikaan ja loppukäyttäjä joutuu kiireessä vain lykkäämään ja lykkäämään päivityksiä eteenpäin. CSM:n avulla sovellusten uusimmat tietoturvapäivitykset ajetaan työasemille keskitetysti sellaisena hetkenä, että käyttäjille ei tule päivityksistä harmia. Sovellukset pysyvät ajan tasalla ja tietoturva-aukot tukittuina.

Sovelluspäivitysten automatisoinnin hyödyt

  • Selvä stoppi hermoja raastaville manuaalisille päivityksille – loppukäyttäjän tehokasta työaikaa säästyy, kun päivitykset hoituvat automaattisesti, hallitusti ja keskitetysti.
  • Pikkusovellukset ovat aina ajan tasalla ja uusimmat tietoturvapäivitykset ovat aina käytössä. Näin saadaan blokattua iso määrä potentiaalisista tietoturvauhista.
  • IT-ylläpito voi keskittyä kehitystyöhön arjen pyörittämisen ja työasemakohtaisten sovelluspäivitysten kanssa puljaamisen sijaan.
  • Kaikilta asianosaisilta säästyy työaikaa ja hermoja.
  • Asennuspaketin poistaminen on helppoa, kun sovelluksen data on kootusti yhdessä paketissa.

”Päivitykset tapahtuvat Centero Software Managerin avulla merkittävästi nopeammin ja vähemmällä vaivalla kuin aiemmin.”

-Marko Simo, Metso Oyj

Älä anna päivitysrumban jysäyttää maitohappoa organisaationne pohkeisiin

Centero Software Manager on pikkusovellusten automatisoinnin erikoispalvelu, joka auttaa yritystänne pääsemään eroon pikkusovellusten päivitysten kanssa tuskailusta.