Centero Carillon

Usein kysytyt kysymykset

 

Millaisen infran Carillon vaatii?

Carillon toimii Microsoft-ympäristössä Windows-koneilla. Omassa Active Directoryssa oleville koneille voidaan käyttää AD:n rakenteita Carillon-sääntöjen kohdistukseen. Muille koneille tehdään konekohtaiset säännöt.

Alustan osalta Carillon vaatii Microsoft Server -palvelimen sekä Microsoft SQL Server -ohjelmiston, josta riittää myös ilmainen Express-versio.

Mitä Carillon edellyttää käyttäjien työasemilta?
Microsoftin tukemat Windows-käyttöjärjestelmäversiot + .NET Framework 4.x
Toimiiko Carillon ilman verkkoyhteyttä?

Aktivointiavainta voi käyttää offline-tilassa ilman yhteyttä organisaation sisäverkkoon. Offline-tilassa käyttäjä ei voi itse luoda aktivointiavainta, vaan se pitää pyytää esimerkiksi helpparista. Uusia sääntömuutoksia ei myöskään saada koneille, ennen kuin ne ovat yhteydessä sisäverkkoon.

Carillon on mahdollista konfiguroida toimimaan myös internetyhteyden välityksellä.

Saako väliaikaiset oikeudet rajattua käyttäjän omalle laitteelle?
Ei vielä. Tämä ominaisuus on tulossa Carilloniin Q3 2018 aikana. Vaatimuksena on se, että käyttäjän ensisijainen kone (primary computer) on omassa Active Directoryssa määritelty, jonka vuoksi ominaisuus vaatii myös oman AD:n.
Onko Carillonissa hallintarajapintaa, jota asiakkaat voivat ohjelmallisesti käyttää?
Hallintarajapinta on olemassa, mutta toistaiseksi vain aktivointiavaimen pyytämistä varten.
Saako väliaikaisen admin-oikeuden määritetty domain-tunnukselle?

Kyllä saa.

Pystyykö Carillonin avulla hallitsemaan Azure AD:hen liitettyjä koneita?

Kyllä pystyy, mutta tällöin hallintaa ei pysty tekemään ryhmien avulla, vaan ainoastaan konekohtaisesti.

Tallentaako Carillon lokitietoa siitä, mihin admin-oikeutta on käytetty?

Tietosuojasyistä tätä tietoa ei tallenneta. Carillonin toimintalogiikka liittyy ennemminkin siihen, että kun käyttäjä tietää, että admin-oikeuksien käyttöä jollain tavalla kontrolloidaan, se aiheuttaa riittävän kynnyksen niiden väärinkäytölle. Ylläpitäjä näkee logitiedoista kuitenkin sen, milloin admin-oikeuksia on aktivoitu käyttöön.

Kysy lisää Carillonista!

Täytä tietosi alla olevan lomakkeeseen ja kerro lyhyesti IT-ympäristöstäsi, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Lisätiedon pyytäminen ei velvoita sinua mihinkään emmekä luovuta yhteystietojasi kolmansille osapuolille. Voit myös kokeilla Carillonia kuukauden ajan maksutta.